banner198

Ölçü ve Tartılar denetlendi

Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında pazar yerleri denetledi.

Ölçü ve Tartılar denetlendi
banner145

İlimiz Çarşamba pazarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçü Ayar Denetim elamanları ile Çankırı Belediyesi  Ölçü Ayar  memuru  ve zabıtaları ile birlikte Ölçüler ve Ayar Kanununun kapsamında pazar yerleri denetledi.

 

Denetim elemanları el ilanları dağıtarak, damgasız ölçü aleti kullanmanın suç olduğu ve cezai yaptırımlarının bulunduğu hususunda   pazarcı esnafına bilgiler verdi. Pazar yerlerinde yapılan denetimde bulunan standartlara aykırı 10 adet terazi imha edildi.  

      

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah Ölçüler ve Ayar Kanunu esaslarına uyulmaması takdirde uygulanan cezalar ile ilgili esnafları uyardı. Küçükgümrah, “Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye 1.232,00 TL idari para cezası verilir. Bu ölçü aletine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir. (3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. maddesinin C bendi). Ayrıca damgalanmamış, ölçü ve ölçü aletlerini satan,  satışa arz  eden  veya  ticari ilişkide kullanan kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Şeklinde konuştu. 

 

Esnaflarımızın bu tür cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları ve mağdur olmaması için Kanuna uygun terazi kullanmaları gerektiğini söyleyen Küçükgümrah; “Özellikle Üzerinde ‘alım ve satımda kullanılmaz’ ibaresi konularak satılan  terazilerin kesinlikle ticarette kullanılmaması esnafımıza  önemle duyrulur.” Dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER