banner198

Oldu olacak Öğretmenevi çevresine Kale Duvarı örün!

Ilgaz Öğretmenevine her yıl otomatiğe bağlanmış bir şekilde düzenli olarak milyarlar aktarılıyor! Galiba birileri işin kolayını bulmuş! Nasıl mı?

Oldu olacak Öğretmenevi çevresine Kale Duvarı örün!
banner145

 

 

 

 

 

Vedat Beki / Özel haber

Fotoğraflar: Ercan Şeker

 

Çankırı'da tuhaf işler, tuhaf davranışlar hız kesmeden devam ediyor… Ilgaz Öğretmenevi ile ilgili olarak bu yıl da "istinat duvarı ve iç dekorasyon için" 85 bin TL (85 milyar) ödenek ayrıldı…

 

Yazınca, yorum yapınca, sayfalarda yer verince birileri hop oturup hop kalkıyor! Konumuz yine o cinsten!

 

Ilgaz Öğretmenevi! 80 yataklı ve bugüne kadar gördüğüm ve konakladığım öğretmenevleri içerisinde Ilgaz’a hiç mi hiç yakışmayacak cinsten bir mekan!

 

Son olarak Eskişehir Öğretmenevinde kalmıştım! Ilgaz gibi turistik bir bölgede çok daha farklı bir konaklama hizmeti vermesi gereken mevcut tesis, Eskişehir Öğretmenevinin yanında birileri yine çok kızacak ama  resmen “tavuk kümesi” (!)

 

Tesiste konaklayan müşteriye ne hizmet var ne de ilgi-alaka! Ancak haberimizin konusu bunlar değil! Konumuz, bu tesise hemen hemen her yıl düzenli olarak aktarılan milyarlar!

 

Önceki yıl buraya yine aynı amaç doğrultusunda aktarılan 100 bin TL ile hangi dekorasyonlar yapıldı ise bu yıl da bunun üzerine 85 bin TL, yani 85 milyar ödenek geçtiğimiz günlerde yine ayrıldı!

 

Gerekçesini de AK Parti Ilgaz İl Genel Meclis Üyesi S. Faruk Karabıyık meclis toplantı salonunda şu sözlerle ifade etmiş:

 

“Bu para iç dizayn için harcanacak. Burada daha evvel yapılmış yarım bir istinat duvarı  tehlike arz ederek bekliyor. Bu onarım arasında orası da yapılsaydı daha iyi olurdu. İstinat duvarının mutlaka tamamlanması gerekiyor.” (!)

 

Geçen yıl gönderilen 100 bin TL de aynı gerekçe “iç dizayn” için harcanmıştı! Bu yıl iç dekorasyonun üzerine ilave olarak “istinat duvarı tehlike arz ediyor” denilmekte!

 

Gittik… Gördük… Fotoğrafladık!

 

İşte sözü edilen Ilgaz Öğretmenevi ve çevresindeki “istinat duvarları” (!)

 

Daha ne kadar duvar öreceksiniz doğrusu merak ediyorum! Tavsiyem o ki, siz en iyisi bu işi kökten halledin! Nasıl mı?

 

Öğretmenevi’nin yüksekliği oranında çevreyi duvarla örün ve Öğretmenevinin üzerini kapatın! Hiç değilse orada Öğretmenevi var diyerek, hizmet beklentisi içerisinde olan insanımız tesise uğramaz! Böylece vatandaşın hizmet alma noktasında çektiği sıkıntı da kökten ortadan kalkar!

Ne diyeceğimi, ne yazacağımı zaman zaman şaşırıyorum, daha doğrusu sergilenen icraatler beni şaşırtıyor! Hoş, İl Genel Meclisi sıralarında bu kararı alanlar da şaşırmıyor diyorsam yalan olur! Çankırı’da, ilçelerde okullar perişan haldeyken, Ilgaz Öğretmenevi’ne 85 bin TL!

 

Bu işleri kimler, nasıl, hangi kulislerle döndürüyorlar, merak etmiyorsam “arap” olayım! Hiç sanmıyorum ama, yanılmak isterim, bu haber üzerine birileri çıkar da konuyla ilgili hem beni hem de kamuoyunu aydınlatır!

 

Olayın bir başka yönü de; Bu talebin İl Genel Meclisine, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce getirilmesi!

 

Sayın İl Milli Eğitim yetkilileri! Daha düne kadar bütçede olmayan para yüzünden hesabınıza Deprem ve Afet Fonundan para aktarılmadı mı?

 

Hem paranız yok, hem de kalkıyor Ilgaz Öğretmenevine 85 bin TL kaynak transferinin yapılmasını istiyorsunuz? Ve de bunu yaptırıyorsunuz!

 

Herhalde, Milletvekili Ilgazlı, Milli Eğitim Müdür Vekili Ilgazlı! Sebep bu mu? Ya da bu sebeplerle birlikte başka gerekçeler! Elbette vardır!

 

Ama daha fazla kişisel yorum yapmadan "gereken yorumu" yapması için okuyucuya fırsat tanıyalım!

 

Birileri Ilgaz’ı İl, Çankırı’yı da ilçe olarak görüyor! Özellikle bu Ilgaz Öğretmenevi ile ilgili işleri zannımca bazı çevreler “sağmal inek” pozisyonuna getirdi! Her yıl da buradan otomatiğe bağlanmış olarak “süt” almaktalar!

 

Bekleyelim ve görelim…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER