banner198

Ortadoğuda Değişimin Aktörleri

Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen Ortadoğu’da Değişimin Aktörleri konferansı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Ortadoğuda Değişimin Aktörleri
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Sosyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu’da Değişimin Aktörleri” konferansı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Şimşek’in de katıldığı konferansın açılış konuşmasını Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Alacacıoğlu yaptı.

 

Prof. Dr. Yasin Aktay konuşmasına toplumsal değişimin aktörlerini tespit etmenin Ortadoğu’daki değişimi anlamamız için en iyi yöntem olduğunu belirterek, asıl aktörün her şartta insan faktörü olduğunu, toplumsal girdilerin bir sonucu olarak “insanı” görmek yerine seçme tercihinde bulunan “insan”ın her zaman toplumsal dönüşümün gerçek nedeni sayılması gerektiği üzerinde durarak başladı.

 

 

Yasin Aktay, Ortadoğu’da olup bitenleri bir uluslararası sistemin mahareti saymak yerine Arap dünyası halkının bizzat bu değişimin talepçisi olduğunu belirterek “ tanrısal düşman, yenilemez öteki” gibi kavramsallaştırmaların özneyi yok saydığını dünyanın değiştirilemez olduğu yargısını pekiştirdiğini söyledi. Aktay, bir şeyi gereğinden fazla sevmekle tabulaştırma yapılabileceği gibi bir şeyden gereğinden fazla korkmakla da onu tabulaştırma tehlikesine değinirken korku üzerine kurulu bir siyasi aklın sosyal değişmeyi anlamasının mümkün olmadığını belirtti.

 

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Yasin Aktay’a Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından tuz lambası hediye edildi.

 

Konferans sonrası Prof. Dr. Yasin Aktay kitaplarını imzalayarak öğrenciler ile sohbet etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER