banner198

Osman Canbaz’dan istifa sinyali!

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, beş kişiden oluşan il daimi encümen üyeliğine en az oyu alarak seçilemedi.

Osman Canbaz’dan istifa sinyali!
banner145

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, beş kişiden oluşan il daimi encümen üyeliğine en az oyu alarak seçilemedi.

 

İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimleri Cuma günü gerçekleşen İhtisas Komisyonları üyelikleri ve İl Daimi Encümen üyeliği seçimiyle sona erdi.

 

Gizli oylama ile yapılan İl Daimi Encümen üyeliği seçimlerinde yaşanan gelişme siyaset sahnesinde dalgalanmaları da beraberinde getirdi.

 

Genel Meclis çalışma yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince beş kişiden oluşan İl Daimi Encümen üyeliği seçimlerinde iki öneri verildi. Yapılan oylama sonucunda Ali Doğan 24, Niyazi Erince 24, Nurettin Satılmış 24, Faruk Dilsiz 20, Visali Kara 15 ve Osman Canbaz 10 oy aldılar. Meclis başkanı Osman Canbaz’ın gizli oylama sonrasında üyelerden en düşük oyu alarak daimi encümenliğe seçilemeyişi tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

Meclis birleşiminin kapanışın konuşmasını yapan Osman Canbaz, kendisinin en az oyu alarak il daimi encümenliğe seçilememiş olmasını 2004 yılında beri meclis başkanlığı görevini sürdüren bir kişi olarak kendisine duyulan güvensizlikten kaynaklandığı kanısına vardığını söyledi.

 

Bundan dolayı partinin üst kurulları ile görüşerek İl Genel Meclisi başkanlığından gelecek ayın içerisinde ayrılmam söz konusu olabilir diyen Osman Canbaz, kendisine güvenilmeyen bir ortamda çalışmasını sürdürmesinin bir faydası olmayacağı kanaatine vardığını belirtti.

 

İl Genel Meclisi Başkanlığı yanında İl Encümenliği bir çerez sayılır diyen Canbaz, “bir çereze bizi kabul etmeyen arkadaşlarımızın İl Genel Meclisi Başkanlığında şüphelerinin olduğu sonucu çıkıyor. Siyasetin geçmiş yıllarda yaşadığımız temizliğini koruyamadığını, bazı menfaat noktalarına doğru hızla kaydığını gördük. Bu duruma da çok üzülmekteyim. Biz siyaset yaparken kendimize olan güveni hiçbir zaman kaybetmedik. Ben bugün on oy almaktan utanıyorum!” diye konuştu.

 

İl Daimi Encümen üyeliğine seçilen üyeler şu isimlerden oluştu;

Ali Doğan Niyazi Erince, Nurettin Satılmış, Faruk Dilsiz ve Visali Kara

 

Açık oylama usulü ile yapılan komisyon seçimlerinde ise, 4’er kişilik komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu;

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ahmet Çelik, Şerafettin Kılavuz, Nurettin Erdal ve Osman Uslu.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ali Doğan, Cihan Sezer, Faruk Karabıyık ve Hüseyin Kaymak.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Seyfettin Demirtaş, Nurettin Satılmış, Ali Karaca ve Galip Eker.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Avni Demircioğlu, Hasan Bozkuş, Niyazi Erince ve Ali Rıza Küçükkutlu.

Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu: Faruk Karabıyık, Recep Yılmaz, Mehmet Şahin ve Hasan Çakır.

İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu: Visali Kara, Nurettin Dereli, Avni Demircioğlu ve Mehmet Çiloğlu.

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu: Tuğrul Kaya, Niyazi Erince, Nurettin Erdal ve T. Rüştü Özgür.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER