banner198

Özdemir’in başkanı olduğu Üniversiteyi Erdoğan açtı

Özdemirin Mütevelli Heyet Başkanlığını yürüttüğü Vakıf Üniversitesni Başbakan Erdoğan açtı.

Özdemir’in başkanı olduğu Üniversiteyi Erdoğan açtı
banner145

Özdemir’in Mütevelli Heyet Başkanlığını yürüttüğü Vakıf Üniversitesni Başbakan Erdoğan açtı.

22. Dönem Çankırı Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir’in Mütevelli Heyet başkanlığını yürüttüğü Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi ve Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nün açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Katar Emiresi Şeyha Mozah Bint Nasır, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımı ile yapıldı.

Yenikapı Mevlevihanesi'ndeki açılış töreninde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yıllardır, vakıf medeniyetinden intikal eden eserlerle ilgili çok önemli çalışmalar yaptığını, bu eserleri yeniden hayata kazandırarak, gelecek nesillerin ve bütün dünyanın beğenisine sunduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2010 yılı içinde bu hizmetlere eğitim hizmetlerinin de eklendiğini, Vakıflar Genel Müdürlüğünün mazbut vakıfları öncülüğünde Nisan ayında iki üniversitenin kurulduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 'Fatih Sultan Mehmet Üniversitemize hayat veren mazbut vakıflar; Fatih Sultan Mehmethan Vakfı, Sinan Ağa Bin Abdurrahman Vakfı, Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı, Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Vakfı'dır. Üniversitemizin mühendislik, mimarlık, edebiyat ve güzel sanatlar fakülteleri var. Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulumuz, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitümüz, Sosyal Bilimler Enstitümüz, Güzel Sanatlar Enstitümüz ve Medeniyetler İttifakı Enstitümüz var. Bu yıl öğrenci aldık, eğitim ve öğretime başladık. Hem ittifak çerçevesi içinde hem de uluslararası kültür ve eğitim faaliyetleri içerisinde, bu enstitümüzün çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu mekan, Türkiye'deki vakıflar içerisinde de Yenikapı Mevlevihanesi olarak bilinen en prestijli mekanlardan birisidir ve Medeniyetler İttifakı Enstitümüze ev sahipliği yapmaktadır.' 

Açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Musa Duman da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER