banner198

Pazar günü yapılacak MHP İl Kongresi iki adaylı!

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Özgür, partiyi daha ileri hareketlere taşımak gayesiyle il başkanlığına talip olduğunu söyledi.

Pazar günü yapılacak MHP İl Kongresi iki adaylı!
banner145

MHP’nin yaklaşan Çankırı İl kongresi seçimleri öncesi mevcut İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu’nun yeniden adaylığını açıklamasından sonra dün de MHP Merkez İl Genel Meclis üyesi ve Meclis Grubu Başkanı Tevfik Rüştü Özgür il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Çok sayıda partilinin katıldığı ve MHP İl binasında gerçekleştirilen toplantıda adaylığını açıklayan Özgür “Önümüzdeki süreçte MHP’yi daha ileri hareketlere taşımak gayesiyle il başkanlığına talip oluyorum” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

ÇANKIRI'DAKİ BİRİKİMİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ!

“Bizler hiçbir zaman MHP çizgisinin dışında bulunmadık. Tabandan gelen sese kulak vermek için bu harekete talip olduk. Partimizi Çankırı’da bu güne kadar bu noktaya getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da taşın altına elimizi koymak ve Çankırı’nın yararına olacağına inandığımız için bir hareket başlattık. Pazar günü yapılacak olan il kongresinde yönetime talip oluyoruz. Seçildiğimiz takdirde camiada olan arkadaşlarım Çankırı’yı daha iyi yerlere taşıma noktasında çalışmalar yapacak.

 

Geçmiş dönemlerde olan kırgınlıkları önlemek için bu yola çıktık. Bunun, şunun kimsenin adamı olmayacağız. Çankırı’da bir birikim var, biz bu birikimi harekete geçirmek zorundayız. 2002 seçimlerinden bu yana seçmen bize ana muhalefet görevi vermiştir. Muhalefetsiz bir iktidarın Çankırı’ya kazanımı olmaz. Çankırı halkı AKP’ye verdiği desteğin karşılığını bu güne kadar alamamıştır. İyi bir muhalefet görevi yapacağımızın bilinci içerisindeyiz. Kurum, kuruluş, dernek ve sivil toplum örgütleri ayrı ayrı çalıştığı içinde Çankırı’ya yeterli faydayı sağlayamamaktadır. Kongreyi kaybetsek de bu çatı altında her zaman olduğu gibi görev yapmaya hazırız. İl kongresinin MHP’ye yakışır bir şekilde geçmesini diliyorum”.

 

POTANSİYEL BAŞKAN ADAYLARI
ÖZGÜR'ÜN LİSTESİNDE!

Soruları da cevaplayan Tevfik Rüştü Özgür, “1987 yılından bu tarafa yapılan milletvekilliği ve yerel seçimlerde 110 bin seçmen en az bir sefer MHP’ye oy verdi. Biz bu oyların bir seferde verilmesini hedefliyoruz” derken, adaylığını açıklayan Tevfik Rüştü Özgür’ü destekleyen ve kongreye aday olacağı söylenen Ali Acupınar ile geçen kongrede Bekir Satılmışoğlu’nun karşısına liste çıkararak aday olan Yusuf Naci Bayındır’ın birlikte olması bu kongrenin oldukça çekişmeli geçeceğini gösteriyor.

 

596 DELEGE OY KULLANACAK!

Pazar günü gerçekleştirilecek olan MHP Çankırı İl Kongresinde 295’i Merkez olmak üzere toplam 596 delege oy kullanacak. Listelerde başkan hariç 19 İl Yönetim Kurulu üyesi, 7 disiplin kurulu üyesi ve 5 de üst kurul delegesi tespit edilecek. Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde özellikle kırsal alanda işinde gücünde olan delegenin kongreye gelebilmesi yönünde oldukça sıkıntılar yaşanacağı ve kongreye özellikle ilçelerden delege bazında katılımın düşük olacağı da gözlemlenmekte.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER