banner198

Peygambere olan özlem dışa yansıdı

Çankırı Belediyesinin düzenlediği kutlu doğum programına Çankırılılar yoğun ilgi gösterdi.

Peygambere olan özlem dışa yansıdı
banner145

Çankırı Belediyesinin düzenlediği kutlu doğum programına Çankırılılar yoğun ilgi göstererek güllerin efendisine olan hasretlerini bir kez daha dışa yansıttılar.

 

Hasan Fehmi Gökşen Spor salonunda İlahiyat Fakülteleri arasında düzenlenen güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışması birincisi Mahmut Şevki Bayram’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Mahmut Şevki Bayram ile Fazlı Çoban’ın birlikte ve solo seslendirdikleri Peygamber sevgisini içeren ilahi ve şiirler salonu dolduran Çankırılılara duygu dolu anlar yaşattı. Programın ilerleyen bölümlerinde ilahiler eşliğinde semazenlerin sema gösterisi de geceye ayrı bir renk kattı.

 

Sahnede berrak ve yanık sesiyle kaside ve ilahiler seslendiren Mahmut Şevki Bayram kendisinin de Çankırılı olduğunu belirtirken “Memleketimin insanlarının bu gün bu geceye gösterdikleri ilgiden dolayı çok mutlu oldum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Sahneye selamlama ve günün anlamına binaen konuşma yapması için davet edilen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “Bugün huzurevi sakinlerimizin hepsi buradalar. Öncelikle onların ellerinden öpüyorum, hepiniz hoş geldiniz. Peygamberimizin dünyaya teşrifleri 1989 ‘dan beri başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bir çok resmi kurum ve sivil toplum kuruşları tarafından Kutlu Doğum haftası olarak kutlanmaktadır.Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan peygamber efendimizin doğumu, Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu vesileyle kutlu doğum haftasında gerçekleştirilecek bütün faaliyetlerin verimli ve bereketli olmasını diliyor, bu faaliyetlerin bizlere Hz. Peygamber aleyhisselamı ve onun kutlu mesajını anlama ve ona olan sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirme imkânını vermesini, onun sevgisiyle birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum, geceniz mübarek olsun” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Programın sonunda ise, Belediye Başkanı İrfan Dinç, sanatçı ve onlara eşlik eden sahne ekibine birer gül takdim ederken, Çankırılılar da Başkan Dinç’e böyle bir geceye vesile olduğu için teşekkür ettiler.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER