banner198

Pomem 12.Dönem Eğitimi Törenle Başladı

Polis Meslek Eğitim Merkezi 12.Döneminde 249 Polis Adayı eğitim-öğretime başladı.

Pomem 12.Dönem Eğitimi Törenle Başladı
banner145

Polis Meslek Eğitim Merkezi 12.Döneminde 249 Polis Adayı eğitim-öğretime başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası POMEM Müdürü Sami Korkmaz yaptığı açılış konuşmasında; yeni dönemde uygulamalı eğitime ağırlık vererek dokuz ay sürecek eğitim ile 249 polis adayımızı teşkilata kazandırılacağını söyleyerek, bu güne kadar 2.585 mezun verdiklerini belirtti.

Vali Vahdettin Özcan, 12 Eylül 2005 yılında eğitim öğretime başlayan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün eğitim – öğretim açılış yıldönümünün Emniyet teşkilatımıza, okul yöneticilerine, öğretmenlerimize ve değerli öğrencilerimize başarı ve sağlık getirmesi dileği ile sözlerine başladı.

Vali Özcan, “Ülkemizin güzide üniversitelerinden başarıyla mezun olduktan sonra Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezimizde yeni bir eğitim öğretime başladınız. Bu dönem sizlerin daha profesyonel yetişmenizi sağlamak üzere eğitim süresinin altı aydan dokuz aya çıkarıldığı ve uygulamalı eğitimin ağırlıklı olduğu Modüle Eğitim sistemi adı altında şekillenerek sizlerle birlikte uygulamaya konmuştur.

Emniyet Teşkilatımız teknik donanımını güçlendirirken, insan haklarına saygısı, insan ilişkilerindeki imajı, yardımseverliliği ve görevini ifa etmedeki profesyonelliği ile göz kamaştırmakta; her geçen gün sizin gibi donanımlı gençleri bünyesine katarak güçlenmekte ve gelişmektedir.

Güvenilir meslekler alanındaki oranınız hızla yükselmekte toplumun sizlere olan inanç ve itimadı sürekli artmaktadır. Bu mesleğin mensubu olmaktan gurur duyabilirsiniz.

Yarın mensubu olacağınız mesleğinizin her meslekte olduğu gibi birçok zorluğu da mevcuttur. Her türlü iklim şartlarında geceli gündüzlü 24 saat görev yapmak. Çalışma alanınızın yanlış yapan insanlardan oluşması kolay değildir. Ancak sizlerin görevlerindeki başarısı, suçun oluşmadan önlenmesi, mağdurların, mazlumların haklarının savunulması ve korunması toplum barışımız bakımından çok önemlidir. Sizlerin başarısı Ülkemizi 21. yy da dünya üzerinde çok daha etkin kılacak ve Atatürk’ ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin üstünde yerimizi almamızda etkin rol oynayacaktır.

Ayrıca okulumuzda sosyal ve kültürel kursların açılması, Avrupa Birliği projelerinin hayata geçirilmesi, Karatekin Üniversitemizde yapılan bilimsel konferanslar, çeşitli kamu kuruluşlarıyla geliştirilen ortak projeler ve işbirliği bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Binlerce öğrenciyi mezun eden ve halen 249 öğrencimizin eğitimine devam ettiği Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün eğitim – öğretim açılış yıldönümünü tekrar kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle anarken görevi başındaki tüm emniyet mensubu kardeşlerime Ülkemiz adına başarılar diliyorum” dedi.

İnsan haklarına saygı ve orantılılık üzerinde de duran Vali Özcan, Polis adaylarının hafta sonları Çankırı’yı gezmelerini ve Çankırı’nın gönül eri olmalarını isteyerek Çankırı’nın Türkiye’nin önemli bir yüzü olduğunu görmelerini ve görev yaptıkları yerlerde Çankırı’yı tanıtmalarını istedi.

Polis Adaylarına ilk ders Çankırı Milletvekili Avukat İdris Şahin tarafından verildi.

Şahin, Polislerin insanlığa uzanın bir şefkat eli olacaklarını belirterek, insan haklarına saygılı olunması gerektiğini, AB uyum sürecinde en çok İnsan Hakkı İhlallerinin gündeme geldiğini, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” felsefesinden hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hiçbir kimseden gücünün dışında güç kullanmasının istenmediğini belirten Şahin, yönetmelikler ve yasalar çerçevesinde görevlerini yürütmelerini isteyerek, dokunulmaz olanın sadece milli irade olduğunu belirtti.

Çalışma alanlarında vatandaşların beklentilerine cevap verildiğinde, en iyi yerlere geleceklerini de belirten Şahin, burada kazandığınız bilgi, görgü ve tecrübeyi görev yaptığınız yerlerde kullanacaksınız, görev yaparken vicdanımızı elden bırakmayalım dedi.

“Hukuk herkese lazım” felsefesinden hareket edilmesi halinde bir sorun yaşanmayacağını da belirten Şahin, Polis Teşkilatı ile vatandaşlar arasında güzel bir iletişim var, bunları sağlayanlara teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim döneminin Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Tören verilen kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER