banner306
banner198

Rektör diktasının olmadığı iddia edilen üniversitede...

Karatekin Üniversitesinin açılışında konuşan Rektör Savaş, üniversitenin güler yüzlü ve kaynaştıran bir model sergilediğini ifade etti.

Rektör diktasının olmadığı iddia edilen üniversitede...
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesinin 2009-2010 Akademik Yılı Açılışı, Çankırı halkının ve öğrencilerin katıldığı çeşitli etkinlik ve törenlerle yapıldı. Açılış etkinlikleri, Çankırı şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtına Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve akademisyenlerden oluşan bir heyet tarafından çelenk koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunduğu törene öğretim görevlilerinin yanında öğrenciler de katıldı.


Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Spor salonunda gerçekleştirilen açılış törenine başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkanı İ.D., AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan törende Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu, Şef Atilla Çağdaş Değer yönetiminde izleyicilere mini bir konser verdi. Konserin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Özkan bir konuşma yaptı. Üniversiteye yeni katılan öğrencilere hoş geldiniz diyen Özkan, üniversitenin akademik kadrosu ile geleceğe daha umutlu bakmalarını sağladığını ifade etti.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş akademik yılı açılış konuşmasında rektör atanmasının ardından bir yılın geçtiğini ifade ederek bu bir yılın muhasebesini yapmak istediğini söyledi. Geçen bir yıllık süreç içerisinde birbirleri ile organik bağı olmayan fakülte ve yüksekokulların aynı çatı altında birleştirildiğini belirten Rektör Savaş, var olan akademik birimlerin yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kızılırmak Meslek Yüksekokulu, Yaran Araştırma Merkezi kurulduğunu ifade etti.


Son derece kısıtlı ve yetersiz olan akademik ve idari personel sayısında bir yıl içinde büyük bir artış sağlandığına dikkat çeken Rektör Savaş, 70 olan akademik personel sayısının 225’e, 65 olan idari personel sayısının 159’a çıkarıldığını belirtti.


Fiziki mekan açısından sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Rektör Savaş, İl Tarım

Müdürlüğünden devralınan binanın rektörlük ek hizmet binası olarak kullanılmaya başlandığını, Çankırı Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından tahsis edilen TOKİ konutları bölgesindeki TOKİ İlköğretim Okulunun yeniden düzenlenerek Fen Edebiyat Fakültesi olarak hizmete sokulduğunu ifade etti. Üniversiteye tahsisi edilen arazinin zemin itibariyle yerleşim alanına müsait olmadığı hakkında rapor verilmesinin ardından süratle hareket edilerek Uluyazı mevkiinde 2300 dönümlük arazinin yeni kampus alanı olarak seçildiğini belirten Rektör Savaş, yeni kampus alanında inşaatın başladığı müjdesini verdi.


Çankırı’da kız öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulmak için harekete geçtiklerini
söyleyen Rektör Savaş, Ballıca Kampusunda kullanılmayan bir binanın kısa sürede üniversite tarafından düzenlenerek 400 yatak kapasiteli Kız Öğrenci Evi haline getirdiklerini ifade etti.


Çankırı Karatekin Üniversitesinin oligarşik değil demokratik bir yönetim felsefesi ile
yönetildiğini ifade eden Rektör Savaş, Rektör “diktasının” olmadığı bir üniversite düzeni kurduklarını belirtti. Savaş ayrıca “Güler yüzlü üniversite’’ sloganının demokratik yönetim düşüncesinin bir yansıması olduğunu söyledi.


Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin bir ‘’projeler üniversitesi’’ olduğuna dikkat çeken Rektör Savaş, proje sayıları ve büyüklükleri açısından yeni bir üniversite olmalarına rağmen pek çok üniversiteyi geride bıraktıklarını ifade etti. Kabul edilen ve teklif edilen projelerin bütçe büyüklüklerinin 100 milyon TL’ye ulaştığını belirten Rektör Savaş, projelerin Çankırı’ya öncülük edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ

Çankırı Karatekin Üniversitesini dereceyle bitiren Orman Fakültesinden Adem Uzun, Sağlık Yüksek Okulundan Gülsenin Bektaş, Meslek Yüksek Okulundan Adem Yurttaş ve Seda Tüzel’e ödülleri Vali Şemsettin Uzun tarafından verildi. Ayrıca 2009/2010 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü ilk tercihi olarak kazanan öğrenciye Rektör Savaş tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

 

Törende bir konuşma yapan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, kampus alanında inşaatların başladığını üç-dört yıl gibi kısa bir sürede Çankırı Karatekin Üniversitesinin yükselen bir değer olacağını ifade etti. Eğitimin ciddi bir iş olduğu belirten Vali Uzun, Çankırılıların her zaman üniversitenin yanında olduklarını belirtti.

 

Törenin sonunda açılış dersini Prof. Dr. Sadık Tural verdi. ‘’Kavramlar düşüncenin; terimler ise Bilimin anahtarıdır’’ konu başlıklı açılış dersinde Prof. Dr. Sadık Tural, bilimsel düşüncenin ve bilimin önemini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304