banner306
banner198

Rektör Savaş; Şehrin Üniversiteye desteği çok önemli!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, SES TVde Konuşulmayanlar programına katıldı.

Rektör Savaş; Şehrin Üniversiteye desteği çok önemli!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, SES TV’de yayınlanan Erdinç Yazıcı ile “Konuşulmayanlar” programına katıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu SES TV’de yayınlanan Erdinç Yazıcı ile Konuşulmayanlar programında yeni kurulan üniversitelerin sorunlarını konuştular.

Programda Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş meseleye problem olarak bakarsak problemlerin çok olduğunu belirterek problemlerin konuşulması gerektiğini fakat ne yapılabilir ne yapmamız gerek bunu konuşmanın daha iyi olduğunu söyledi.

Rektör Savaş Türkiye’de üniversite halk ilişkisinin zayıf geliştiğini ifade ederek Çankırı’ya rağmen Çankırılılara rağmen bir üniversitenin düşünülemeyeceğini belirtti. Üniversitelerin asli görevinin iyi bir öğrenci yetiştirmek, hocaların proje yapmalarını sağlamak, onları desteklemek, onlara engel olmamak olduğunu belirterek üniversitenin bulunduğu şehrin potansiyellerini çok iyi bir şekilde değerlendirmelidir dedi.  

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş Çankırı Karatekin Üniversitesinin şehrin potansiyellerini değerlendirme açısından birçok çalışma yaptığını, Ziraat Fakültesi olmamasına rağmen Kızılırmak ilçesinde kurulan Meslek Yüksekokulu için birçok ziraat öğretim üyesinin alındığını belirtti. Akademik kadro olarak da bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Savaş akademik kadroda yüzde üç yüz büyüdüklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş şehrin her zaman destek verdiğini belirterek bu desteklerinden dolayı bütün Çankırılılara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304