banner198

Saadet Partisi ısınma turlarına başlıyor!

Sadet Partisi genişletilmiş il divan toplantısı bu Pazar günü ilçelerden gelen teşkilat üyelerini katılımıyla yapıldı.

Saadet Partisi ısınma turlarına başlıyor!
banner145
 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini “2011 yılı Temmuz ayı” olarak açıklamasının ardından ülkenin erken genel seçim havasına girmesi dikkat çekiyor.Tüm siyasi parti ve yöneticilerindeki hareketlilik “erken seçim alarmı” olarak yorumlanırken iktidarın da milletvekili bazında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeleri seçim hazırlığı olarak değerlendiriliyor.

Ülkemizde seçim sinyalleri hissedilir oranda artmasıyla birlikte siyasi partilerdeki hareketlilikte arttı.

Sadet Partisi 'Genişletilmiş İl Divan Toplantısı' bu Pazar günü ilçelerden gelen teşkilat üyelerini katılımıyla yapıldı.

Divanda ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi İl başkanı Ahmet Gerçek, seçim vaktinin yaklaştığını, son yaşanan kurumlar arasındaki çatışmanın da bu süreci hızlandırdığının altını çizdi. Ahmet Gerçek, "Benim tahminime göre seçimler sonbaharda yapılacak ama daha erkene de alınabilir. Ona göre şimdiden ilçe kongrelerimizi tamamlayarak seçimlere sorunsuz bir şekilde hazır olarak girmemiz gerekir" diyerek parti teşkilatını uyardı!

Daha sonra kürsüye gelen SP Teşkilat başkanı Ömer Uzun, “Millet AK Parti'yi %47 oranında oy desteğiyle tek başına iktidara taşıdı. Ama yedi yılda ne parti kapatmayı zorlaştırabildi nede anayasayı değiştirebildi. Şimdilerde Yargı Reformunu bu güne kadar yapmayarak HSYK ve Danıştay gibi kurumlara elinde oyuncak haline geldi” şeklinde konuştu.

Parti kapatmalara karşı olduğunu belirten Ömer Uzun, “Ama şimdiden AK Parti’nin kapanacağı ve parti yöneticilerini yasaklanacağı dillendiriliyor. Biz bu Anti-Demokratik uygulamaları kesinlikle tasvip etmiyor ve reddediyoruz” dedi.  

Son olarak düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısıyla meydanlara inmeye hazırlanan Saadet Partililer ısınma turlarına şimdiden başlamış gözüküyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER