banner198

SAĞLIK HİZMETLERİNDE 2011 YILI YATIRIMLARI

Çankırı Merkezde 100 yataklı hastane ve 30 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE 2011 YILI YATIRIMLARI
banner145

2011 yılında Çankırı Merkezde 100 yataklı hastane ve 30 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmetine açılacak. Konu ile ilgili Çankırı Milletvekil Dr. Nurettin Akman bir açıklamada bulundu.

 

“Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hizmet verdiği binanın deprem etüd incelemesi neticesinde bina için, “güçlendirilmesi gerekli” raporu verilmesi, yapılması gerekli tadilatların ise binanın yığma olması sebebiyle yapılamaması ve mevcut binanın fiziki şartlarının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yetersiz olduğu etüd incelemesinde anlaşılmıştır. Bu sebeple; 30 ünit kapasiteli bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeniden bir hizmet binası yapılması ile ilgili Kasım 2010 ayında Sağlık Bakanımıza konu intikal ettirilmiştir. Daha sonra Sağlık Bakanlığı’ndan ilgililerle görüşülmüş ve dün itibariyle alınan bilgiye göre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin 2011 Yatırım Programına alındığı ve bu yıl tamamlanacağı bildirilmiştir.

 

Diğer taraftan 100 yataklı yeni bir hastane yapımı da plana alınmış olup, 2011 yılı içerisinde TOKİ tarafından mevcut Devlet Hastanemizin yanındaki araziye yapılacaktır. Ayrıca Çerkeş 30 Yataklı Bölge Hastanesinin yapımı ise Sağlık Bakanlığı ilgilileri ile önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek görüşme ile Sağlık İl Müdürlüğümüzce tespit edilen (3) araziden birine karar verilecek ve 2011 yılı içerisinde yapımı gerçekleştirilecektir.

 

Çankırı’mıza yapılacak olan bu önemli hizmetlerin şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER