banner198

Şahin Tepesinde Başkan Kantaş ile özel görüşme...

Eldivan, kendisine has coğrafi özelliği ile Çankırının güzide ilçelerinden bir tanesi... Dallardaki kirazlar biterken bizler Eldivandaydık...

Şahin Tepesinde Başkan Kantaş ile özel görüşme...
banner145

Vedat Beki / Eldivan

 


Eldivan siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştiren ve 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimi ile ikinci kez maltepe   Eldivan Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Kantaş ile Eldivan’ın zirvelerinde (halkın dilinde Şahin Tepesi) kirazdan çömlek peynirine, göletten yeni yatırımcılara kadar birçok konuyu konuştuk.

Hüseyin Kantaş… Eldivan yerel siyasi ümraniye  tarihinde üst üste ikinci kez belediye başkanlığına seçilen ilk isim! 11 yıl süreyle Milli Eğitim kadrolarında öğretmenlik ve idarecilik sonrası kendisini 27 Mart 2004 yerel seçimleriyle belediye başkanlığı koltuğunda bulan Hüseyin Kantaş!

“29 Aralık günüydü! İlçe Başkanı telefonla beni aradı! Buluşma noktasında ‘Seni belediye başkan adayı olarak göstermek istiyoruz! Cevabın ne olur?’ dedi ve dondum kaldım! Müdür yardımcılığı görevimle birlikte eğitim dünyasının neferi olarak hizmet veriyordum. Belediye kartal  Başkanlığı gibi bir görevi hiç aklıma getirmezken, bugün için haftanın yedi günü vatandaşın hizmetinde mesai veriyorum.”

Göreve geldiğinde yaptığı ilk icraat olarak Eldivan’ın yıllarca açıktan akan kanalizasyon sorununu çözme ile başlayan Hüseyin Kantaş, bugün Eldivan – Çankırı karayolunun genişletme çalışmalarını takip ederken, DSİ tarafından beşiktaş  yaptırılacak olan göletle ilgili olarak da büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.

Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş “Çok farklı iki kültürel proje ile belediyecilik anlayışımızın farkını ortaya koyma yönünde çalışmalarımız sürüyor. Birincisi farklı bir yaran evi özelliği sergileyecek Kültür Evi inşaa edeceğiz. Bununla ilgili AB projeleri kapsamında geliştirdiğimiz çalışmalarımız devam ediyor. Yine Eldivan’ın yemek kültürü ile ilgili olarak başta çömlek peyniri olmak üzere, mantı, bal ve elma pekmezi gibi yerel ürünlerin gerek üretimi ile birlikte Çankırı dışında tanıtımı ve satışı yönünde neler yapabilirizi araştırıyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmaların Eldivan ekonomisine ve tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

KİRAZSIZ ELDİVAN MÜMKÜN MÜ?

Buraya kadar her şey iyi güzel! Peki Eldivan’dan söz ederken kirazla ilgili konuşmamak mümkün olur mu? Tabii ki olmaz! Eldivan Belediye Başkanı Kantaş “Üst üste üç yıl yaşanan kuraklık sonucu bol yağışlı geçirdiğimiz bu yıl Eldivan kirazının özlenen durumuna getirmese de, üretici için bir umut doğmasına neden oldu. Bu yıl kiraz ağaçlarımız, son yıllarda çektikleri susuzluğu bu sene yağan bol yağmurla az da olsa kendilerine geldiler. Ancak ortalama 30/32 kalibre olması gereken kirazımız, ne yazık ki 20/22 kalibre seviyelerinde kaldı. Bu yüzden ihracat yapma şansımız imkansızlaştı. Ancak önümüzdeki dönemde yağışların da bu şekilde seyretmesi halinde kalibre olarak istenen düzeye geleceğimizi düşünüyorum. Bunun yanında Güldürcek’ten gelen içme suyunun ilçemize verilmesi halinde bugün için kullandığımız su kaynağını bahçe sulamalarında kullanacağımızdan gelen yıllar için kiraz üretiminin istenen düzeylerde gerçekleşeceğini ve dolayısıyla Eldivan kirazının dünyaya açılmasının yeniden sağlanacağı umudunu taşımaktayım” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş bizlere yaşanan gelişmelerle birlikte geleceğin de resmini çizerken, dönüş yolunda yapılan çalışmaların Eldivan’a gidiş ve gelişi çok daha güvenli hale getireceğini düşünüyoruz. Ayrıca Çankırı merkezde bulamadığımız bol miktardaki oksijeni Eldivan’ın çamlarla kaplı ormanlık arazisinde bolca ciğerlerimize çekerek yeniden kent merkezine doğru yola çıktık…

Eldivan hemen yanı başımızda… Yeşiliyle Ilgaz’la boy ölçüşebilecek düzeyde… Çamların altında semaverle birlikte yapılan sohbet, inanın birikmiş stresi atmaya bire bir! Bizden söylemesi…

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER