banner198

Şahin ve Filiz basın toplantısı düzenledi

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Şahin ve Filiz basın toplantısı düzenledi
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz,  düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Çankırı Milletvekilleri Şahin ve Filiz’in,  Ak Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısına, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Çankırı yerel basınıyla iki ayda bir buluşup; fikir alışverişinde bulunacaklarını, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapacaklarını ifade eden İdris Şahin, “Amacımız, bu toplantıları geleneksel hale getirerek kolektif bir şuurla hareket edip, Çankırı’ya daha iyi hizmet ulaşmasını hep birlikte sağlamaktır” dedi.

 

  

-Terör can çekişiyor, bitme noktasına geldi

Son günlerde artan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü ifade eden Şahin, “PKK terör örgütü, artık son aşamasına gelmiş, adeta şaşkına uğramıştır. KCK, PKK’yı silahlı kuvvetleri gibi kullanan bir güçtür, ama bunlar onların son çırpınışlarını gösteriyor” dedi.

 

Çankırı’da düzenlenen terör karşıtı mitinglerin kalabalık olmasından memnun olduğunu vurgulayan Şahin, “akan her şehit kanından sonra millet olarak birbirimize daha sıkı kenetleniyoruz. Yaşanan olaylardan son derece üzgün olduğumu yayımladığım mesajla da ifade ettim” diye konuştu. 

 

-Bakanları yakın markaja aldık

Çankırı’da yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler veren Şahin, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Çankırı’nın sorunlarını en iyi şekilde ifade ettiklerini ve bakanlarla birebir yakın markaj kurarak taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

 

Çerkeş Hastanesinin ihale şartnamesine göre 900 gün sonra bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, gerekli girişimlerde bulunarak bu süreyi 500 güne çektiklerini ve 100 yataklı hastanenin bu sürede bitirileceği müjdesini verdi.

 

-Veysel Eroğlu Kasım’da temel atmaya geliyor

Kasım ayı içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Çankırı’ya geleceğini kaydeden Şahin, “Veysel Bey geldiğinde misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermeliyiz. Buraya geldiğinde 128 milyon lira tutarında Koyunbaba, Hamzalı ve bir kısım göletlerin temel atma törenini gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Bugün Çankırı’da ki arazilerin tamamının sulanabilir olduğunu belirten Şahin,”Handırı, Merzi gibi yerlerde göletler yaparak Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in Tatlıçay Projesinin ön çalışmasını da yaptıklarını “anlattı.

     

-Yol yapım çalışmaları sürüyor

Çankırı ve ilçelerinden devam eden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, Çankırı şehir içi geçişiyle alakalı ihaleyi alan firmayla sıkıntılar yaşandıklarını söyledi.

 

Şahin, “Arkadaşımız son derece kifayetsiz ve beceriksiz çıktı. Bu sene yıl sonuna kadar şehir içi geçişini bitirmemiz zor gözüküyor” diye konuştu.

 

Tüney-Ankara karayolunun sıcak asfalt ihalesini yapılacağını söyleyen Şahin, “Kızılırmak-Sülüklü ve Kurşunlu-Korgun yolları aşamalı olarak 3 yılda tamamlanacak. Şu anda bu yollarda çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

Köy yollarının %90 oranında asfaltlandığını vurgulayan Şahin, “Köylerimizde kanalizasyon çalışmaları %80 dolayında tamamlandı. İller Bankası tarafından otuz yedi köy içinin parke döşenmesi işi, önümüzde ki yılın yatırım programına alındı” diye konuştu.

 

-Bayramören’e Rehabilistasyon Merkezi kurulacak

Bayramören’de atıl durumda bekleyen boş binaların değerlendirileceği müjdesini veren Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle özel bir müteşebbise 300 yataklı rehabilitasyon merkezi kurduracaklarını kaydetti.

 

-Son 30 yıldır yaşanmamış öğrenci olayları gerçekleşiyor

Karatekin Üniversitesi’nde yaşanan olaylara da değinen Şahin, “Çankırı’nın demografik yapısı değişiyor. Son 30 yıldır yaşanmamış öğrenci olayları gerçekleşiyor. Çankırı’nın Ankara’ya yakın olması, üniversite şehri olması için bir avantajdır” dedi. 

 

-Kapalı Spor salonu nereye yapılmalı?

Çankırı’da yeni bir Kapalı Spor Salonu yaptırmak için yer aradıklarını söyleyen İdris Şahin, Kapalı Spor Salonunun nereye yapılacağı konusunda kamuoyundan da fikir beklediklerini belirti.

 

Toplantının sonunda Çankırılılardan özel bir isteklerinin olduğunu belirten Şahin, Çankırı’ya gelen öğrencilerin ekonomik bir fayda gibi görülmemesini ve Çankırı’nın kendi evladı gibi öğrencileri bağrına basması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER