banner198

Sakal-ı Şerif İzdihamı

Ramazan ayının son teravih namazı sonrası ziyarete açılan Sakalı Şerifi görmek isteyen yüzlerce kişi izdihama yol açtı.

Sakal-ı Şerif İzdihamı
banner145

Ramazan ayının son teravih namazı sonrası Peygamber Efendimizin ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'ini görmek isteyen yüzlerce kişi izdihama yol açtı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif’in gösterileceğini öğrenen binlerce kişi, kutsal emaneti görmek için kent merkezindeki Ahmet Yesevi Camii’ne akın etti. Kutunun dualarla açıldığı sırada vatandaşlar, Sakalı Şerif'i görebilmek için izdiham oluşturdu. Sarılı bulunan 40 parçalık örtünün tekbirlerle açılmasının ardından cam şişe içindeki Sakalı Şerif,  Çankırılılara gösterildi. Bazı vatandaşlar, Sakalı Şerif'i cep telefonundan görüntülemeye çalıştı.

 Yoğun ilgi sebebiyle zaman zaman uyarılan vatandaşlar arasında kutsal emanete en büyük ilgiyi çocukların göstermesi ise dikkat çekti. Bir saati aşkın süren ziyarette, kutsal emanetin bulunduğu kutuyu gören bazı kişilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Tüm ilçelerde camiler doldu taştı

 

Öte yandan Çankırı’da olduğu gibi tüm ilçelerdeki merkez camilerinde de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

 

Kurşunlu’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Kurşunlu Müftülüğü her sene olduğu gibi, bu senede vatandaşlara Sakal-ı Şer­ifi görme imkânı sundu. Kurşunlu İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla teravih namazı öncesi verdiği vaazda Sakal-ı Şerif’in önemi ve neden ziyaret edildiği hakkında cemaate bilgi verdi.

Sakal-ı Şerif; Şerefli, mübarek sakal anlamında Hz. Peygamber Efendimizin sakalı için kullanılan bir tabir.

“Sakal” Türkçe,”şerif” ise Arapça bir kelime olup;”Sakal-ı Şerif” , kuralla tam uymasa da, Osmanlıca bir tamlama olarak “mübarek, şerefli sakal” anlamına gelmektedir. İslami literatüre “Lihye –i Saadet veya Lihye-i Şerif” şeklinde geçmiştir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER