banner306
banner198

Salı günü Bakanla yapılacak görüşmede masaya yatırılmalı.

Bakanlığın son olarak 16 ilde uygulamaya koyduğu motosikletli hekimler uygulaması acilen Çankırı için de uygulanmalı ve bu doktorlar E-80 de görev yapmalı!

Salı günü Bakanla yapılacak görüşmede masaya yatırılmalı.
banner145

Sağlık Bakanlığın son olarak 16 ilde uygulamaya koyduğu motosikletli hekimler uygulaması acilen Çankırı için de uygulanmalı ve bu doktorlar E-80'de görev yapmalı!

Yeni başlayan ve ilk olarak 16 ilde uygulanan projeye, Çankırı bir an önce dahil edilmeli. Çünkü, yol genişletme çalışmalarının sürdüğü Çerkeş, Kurşunlu, Atkaracalar ve Ilgaz üzeri E-80 karayolunda meydana gelen yoğun trafik kazaları ve bunların sebebiyet verdiği can kayıplarının en aza indirilmesi yönünde bu uygulamanın bölgemiz için çok önemli bir proje olduğu kanaatini taşımaktayız.

SALI GÜNÜ SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞME...
AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin 'in salı günü Ankara'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapacağı görüşmede, bu konunun da gündeme getirilmesini ve bölgede yaşanan yoğun trafik kazalarında can kayıplarının en aza indirilmesi yönünde önemli katkılar sağlayacağı ifade edilerek, motosikletli doktorlar uygulamasının bölgede hizmet verir hale gelmesi yönünde öncelikli talepler sıralamasında yerini almalı.

E-80'NİN BUGÜNKÜ HALİ UYGULAMANIN
BAŞLAMASI İÇİN YETERLİ SEBEP
Sağlık Bakanlığı İlk Yardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Fazıl İnan yaptığı açıklamada "Bu hizmetin 3 büyük ilin yanı sıra tarihi, turistik yerlerde ve dar yolların bulunduğu bölgelerde verileceğini" söyledi.

Bugün Bolu-Gerede'den Çankırı İl sınırına giren sürücüler yaklaşık 100 km'den fazla bir mesafde  "dar yolda" Çankırı il sınırlarını terkediyorlar. Ve bu "dar yolda" meydana gelen trafik kazaları da ya ölümlü ya da ağır yaralı olarak sonuçlanıyor.

16 İLDE 30 MOTOSİKLETLE UYGULAMA BAŞLADI!
Büyük şehirlerde, tarihi turistik yerlerde kara ambulanslarının yolların darlığı nedeniyle ulaşamadığı vakalara bundan böyle motosikletli hekimler yetişecek. Sağlık Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 16 kente 30 motosiklet gönderdi.

Büyük şehirlerde trafiğin yoğun olduğu saatlerde turizm bölgelerinde ve dar yolların bulunduğu yerlerde kara ambulanslarıyla ulaşılmasında güçlük çekilen vakalara motosikletli doktorlar müdahale edecek. Bunun için oluşturulan ekipler için özellikle motosiklet tutkunu hekimler seçildi. 

UYGULAMANIN BAŞLADIĞI İLLER...
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Adana, Muğla, Antalya, Mersin, Konya, Nevşehir, Samsun, Aydın, Denizli, Trabzon ve Van.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu görevi üstlenecek 4-5 ekip oluşturulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304