banner198

Şampiyon sporcuya ilgisizlik diz boyu!

Macide Üzülmezi havayolu şirketinin bagajında kaybolan akülü sandalye yaktı.

Şampiyon sporcuya ilgisizlik diz boyu!
banner145

Macide Üzülmez'i havayolu şirketinin bagajında kaybolan akülü sandalye yaktı.

32. Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil eden Çankırı Vadi Spor Kulübü sporcusu Macide Üzülmez 60 kilo sağ ve sol kol müsabakalarında bronz madalya alarak dünya üçüncülüğünü kazandığı şampiyonada havayolu şirketinin kurbanı olduğunu söyledi.

Dünya şampiyonasında kazandığı madalyaların ardından Türkiye’ye dönen ve ayağının tozuyla basın mensuplarının karşısına çıkan Macide Üzülmez, şampiyonada birinciliği kaçırmasındaki en büyük sebebin akülü aracını kaybeden hava yolu şirketi olduğunu söyledi.

Akülü sandalyesini Ankara’dan havayolu şirketine verdiklerini ancak Losangeles’ta akülü aracının bagajdan çıkmadığını ifade eden Üzülmez, başına gelen talihsiz olayın kendisini büyük oranda etkilediğini ve Avrupa şampiyonasında yendiği Rus rakiplerine yenilmesine neden olduğunu belirtti.

“Ben resmen orada havayolu şirketiyle mücadele ettim” diyen Üzülmez, “Taktikler olsun, oturma şekli olsun, nasıl güç uygulayabilirim gibi tüm antrenmanlarımı akülü sandalyeme göre ayarlamıştım. Bu arabanın biraz daha büyüğünü düşünün, onun altına kırlent falan koyduk baya yüksekteydim. Ayağımı yere koymaya kalksam araba altımdan gidiyor. Önü kayıyor, arkası kayıyor, bir şeyler oluyor. O şartlara rağmen 3.’lük bile beni şaşırttı. Ama arabam olmuş olsaydı kesinlikle birinci gelecektim. Çünkü bu yarışmaya katıldıklarım benim Rusya’da yendiğim rakiplerimdi”.dedi.

Şampiyonada üçüncü olduktan sonra hiçbir yetkilinin kendisi ve hocasını tebrik etmek için telefonla bile aramadığını anlatan Üzülmez, “Ben spora başladığım günden beri Türkiye’de sağ ve sol kolda birinci oldum. Türkiye Halter şampiyonasında 2. oldum. Avrupa’ya gittim orada sağ ve sol kolda Avrupa 2,’si oldum. Dünya şampiyonasına gittim orada sağ ve sol kolda Dünya 3. oldum. Bir sene içerisinde 7 tane madalya aldım ama şimdiye kadar hiçbir ödüllendirme, hiçbir tebrik, hiçbir ilgi görmedim” dedi.

Sporu bırakacağının işaretini veren Üzülmez, “O yüzden bu gemi bu dümenle yürümez. Bu şartlar altında bu sporu sürdürmem çok zor görünüyor” dedi.

Kendi durumun da olup daha evinden çıkmamış bir çok engellinin olduğunun altını çizen Üzülmez, “ engelli bir insan olarak ay yıldızlı bayrağımızı iki kere göndere çektim. Maalesef bizim durumuzdaki insanları topluma kazandırmak için milyonlarca lira para harcıyorlar ama başarılı olanları da adeta ‘evinde git otur’ der gibi duyarsız davranıldığını söyledi.

Sözlerinin sonunda madalyasını neden getirmediğini sorduğumuz Macide Üzülmez, dönüşte de bavulunun kaybolduğunu ve madalyalarını da valizinin içinde olduğu için getiremediğini belirtti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER