banner198

Sanayici Aynur Bektaş başörtüsü sorununu çözmeliyiz

Türkiye de kadın girişimciliğinin simge isimlerinden biri olan sanayici Aynur Bektaş AB ye damsız almıyorlar diye konuştu.

Sanayici Aynur Bektaş başörtüsü sorununu çözmeliyiz
banner145

Türkiye’de kadın girişimciliğinin simge isimlerinden fabrikalarında toplam 4 bin işçi çalıştıran iş kadını, sanayici Aynur Bektaş kadınların iş dünyasına ve üretime aktif biçimde katılmaları gerektiğini belirterek “AB’ye damsız almıyorlar” diye konuştu.

Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları çerçevesinde Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomik Kalkınmada Ahilik ve Yaran” konulu panele iş dünyasının renkli isimlerinden Aynur Bektaş’ta katıldı.

Aslen Çankırılı olan ve memleketi Çankırı’nın Çerkeş ilçesi yanında Batman ve çeşitli Anadolu kentlerinde Hey Tekstil’e ait fabrikaları bulunan Aynur Bektaş çoğunluğu kadın olan 4 bin çalışanı bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, kendisinin de bir kadın olarak aile içinde sorumluluğu olduğunu, halen âşık olduğu bir eşi ve iki evlat ile bir torun sahibi olmasının çalışan bir kadın olmasına engel teşkil etmediğini söyledi.

 Konuşmasında kadınların iş hayatına ve üretime katılmasının önemini belirten Bektaş “Türkiye’de iş gücüne katılım %50, erkeklerde %73 kadınlarda ise %27, Peki hemen yanımızdaki Bulgaristana bakalım işgücüne katılım %65. Erkeklerin iş gücüne katılımı %69 kadınlarda %31’dir. Biz erkek ve kadın eşitsizliğinde dünyada sondan 4.yüz. 134 ülke içinde kadınların işgücüne katılımda sondan dördüncüyüz. Onun için değerli kadınlar, değerli erkekler, kızlarımızı kadınlarımızı iş hayatına katmazsak onlara değer vermezsek, onları insan yerine koymazsak hiçbir şekilde ne Avrupa Birliğini bekleyin. Avrupa Birliği’ne damsız almıyorlar çünkü. Ne de Türkiye’nin büyümesini gelişmesini bekleyin. Avrupa çok önemli. Ama artık rüzgar doğudan esiyor. Batıdan rüzgar esti esti doğudan esiyor. Bu hükümetimizin en güzel özellikle bakanlarımızın sanayi bakanlarımızın dış ticaretten sorumlu bakanlarımız önümüzü çok açtılar. Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Türk Cumhuriyetleri, Afrika özellikle inanılmaz pazarlar var. Bunları değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Son günlerde ülkede yaşanan başörtü tartışması hakkında da görüşlerini dile getiren başarılı iş kadını Aynur Bektaş, köşe yazarlarının başörtüsü konusuna takıntı yaptığını belirterek “Birkaçını çok haklı buluyorum. Bizim bu sorunu çözmemiz esasında. Benim işyerinde yasaklardan önce başörtülü oranı %10 seviyelerindeydi ancak yasaklardan sonra %60’lara çıktı. Nereye kadar yasak. Aslında insan hakkında yasak yasaktır. Ben firmalarımda insan hakkı uygulaması yapıyorum. Yasak yasaktır. Eğitimle ancak siz işçinizi bir yola getirip bir şeyler yaptırabilirsiniz. Benim başörtülü girişimlerden ricam var. Ne olur öne çıkın, Allah aşkına öne çıkın” dedi.

Panelin ardından panelistlere plaket takdim edilirken Aynur Bektaş’a plaketi Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah tarafından verildi.

Aynur Bektaş daha sonra Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları çerçevesinde Sultan Süleyman Camii önünde açılan “Üreten Çankırı” fuarını Vali Şemsettin Uzun ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz’le birlikte gezdi.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER