banner198

Senatonun Kınama Kararı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu, İsarailin insani yardım gemilerine yönelik insanlık dışı saldırısını ve terör örgütünün İskenderun Şehit Er İlboğa Kışlasına yapmış olduğu haince saldırıyı kınadı.

Senatonun Kınama Kararı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu, olağanüstü toplanarak İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ederek aralarında çok sayıda ülkeden yaşlı, kadın ve çocukların bulunduğu insani yardım gemilerine yönelik insanlık dışı saldırısını ve terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İskenderun Şehit Er İlboğa Kışlasına yapmış olduğu haince saldırıyı kınadı.

 

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın başkanlığında toplanan Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosunun kararı şu şekilde açıklandı:

 

Gazze halkına insani yardım taşımakta olan ve aralarında çok sayıda ülkeden yaşlı, kadın ve çocukların bulunduğu yardım gemilerine İsrail Savunma Kuvvetlerinin vahşice saldırması, insan hayatının ve barışçı girişimlerin bir kez daha nasıl hiçe sayıldığını, İsrail’in Ortadoğu’da yıllardır süren bu kanlı savaşı bitirmek niyeti taşımadığını tüm dünyaya  bir kez daha açıkça göstermiştir. İsrail’in uluslararası hukuku açıkça ihlâl ettiği bu müessif olayı ve insanlık dışı tüm uygulamalarını, ayrıca aynı gün terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İskenderun Şehit Er İlboğa Kışlasına yapmış olduğu haince saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor; şehit olan askerlerimize ve insani yardım gemisinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı evlatlarımıza acil şifa, yakınlarına sabır ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER