banner306
banner198

Servis Sürücülerine Trafik ve İlk Yardım Eğitimi

Okul servis araç sürücülerine yönelik “Trafik Eğitimi ve İlk Yardım Semineri” verildi

Servis Sürücülerine Trafik ve İlk Yardım Eğitimi
banner145

Okul servis araçları sürücülerine “Trafik Eğitimi ve İlk Yardım Semineri” verildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okul servis araçları sürücülerine yönelik “Trafik Eğitimi ve İlk Yardım Semineri” Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yalçın ve Taşımalı Büro Şefi Emir Kazak’ında katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Seminer açılışında konuşan Taşımalı Büro Şefi Emir Kazak;   “İlköğretim okulu bulunmayan çeşitli nedenlerle eğitim-öğretime kapalı, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilköğretim okullarındaki öğrencilerin, taşıma merkezi ilköğretim okullarına günübirlik taşınarak eğitim-öğretim görmelerini sağlamak amacıyla taşımalı ilköğretim uygulaması yapılıyor. Amacımız anayasayla güvence altına alınan çocuklarımızın eğitim-öğretim haklarından mahrum etmeden sınıf ve fırsat eşitliğini sağlamaktır” dedi.

 

Emir Kazak; bu semineri düzenlemekteki amaçların çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim yaptıkları merkez okullara ulaşımlarının sağlanarak, sürücülerin Trafik ve İlk Yardım konularında bilinçlendirmek ve sağlıklı ulaşım yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

 

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğünden görevli eğitim personellerince Trafik ve İlk Yardım konularında 2 gün sürecek olan seminere başlandı.

 

Seminer sonrasında İl Halk Eğitim Merkezince kursiyerlere Seminer katılım belgeleri verildi. 

 

 

         

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304