banner198

Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede...

Yarattığı Hey Tekstil ile birlikte ülkemizde kadın girişimcilerin adeta lideri konumunda olan Aynur Bektaş, Çankırı Dernekler Federasyonunu ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede...
banner145

Çankırı’nın ülkeye armağanı olan iş kadını, Hey Tekstil A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği ve Genel Müdür olarak görev alan Aynur Bektaş 29 Ekim Perşembe günü yani Cumhuriyet Bayramının 86'ncı yılının kutlandığı gün, Ankara’da Çankırı Dernekler Federasyonunu ziyaret etti.

 

Federasyon binasında başta Başkan Adem Can ve Çankırılı Kadınlar Derneği Başkanı Nermin Aydınlı ile yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler tarafından karşılanan Aynur Bektaş, gayet sıcak ve samimi bir ortamda yaklaşık bir saat süresince görüş alışverişinde bulundu.

 

Aynur Bektaş, Federasyon Başkanı Adem Can ve Nermin Aydınlı ile birlikte katıldığı sohbet toplantısında özellikle kadınlara yönelik önemli mesajlar verdi. Bektaş “Son çıkan KOSGEB uygulamaları ile kadınlara 30 bin, erkeklere 25 bin TL kredi veriliyor. Bu kredilerin kullanılarak girişimci olunabileceğini düşünüyorum. Bizim sermayelerimiz de öyle büyük paralarla oluşmadı” dedi. Halen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Aynur Bektaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

BİZLERİN SERMAYELERİ DE BÜYÜK RAKAMLAR DEĞİLDİ...

“Son KOSGEB bir teşvik çıkardı. Uygulamaya kondu ya da konulmak üzere.. Kadınlara 30 bin TL erkeklere 25 bin TL kredi veriyor. Eskisi gibi değil artık. Yeni iş yeri kurmak isteyen, mal alımı, tasarım, makine alımı. Kumaş da alsan onu da ödüyor. Bu ilk defa girdi KOSGEB yasasına. Çok büyük kapsamlı olduğu için Bakanlar Kurulunun emrine verdiler. Bunları araştırın. Kendiniz için de faydalı. 30 bin TL az para değil. Şirketleri öyle çok paralarla kurmadık. Allah da yardım etti. Şans da vardı. Birçok kişi ekmek yiyor. Allah bozmasın kimsenin işini gücünü.

 

Kadınların önünde çok imkan var. Mesela İşyerlerinizde kadın işçi çalıştırırsanız sigorta priminin tamamını devlet ödüyor. Ama erkek çalıştırırsanız 19-29 yaş sınırı koyuyor. Kadının işçinin artırılması için çalışmamız lazım. Türkiye’de bir milyon 300 bin erkek girişimci varken bunun yanında sadece 80 bin kadın girişimci var.

 

BU İNTERNET SİHİRBAZ GİBİ BİR ŞEY!

Bugün de dinledik. Avrupa ülkeleri kadın girişimcileri destekleyerek sağlamışlar. İşte Finlandiya. İşte İsveç. İskandinav ülkelerinin hepsi çok zengin. İnsan haklarında zirve yaptılar. Meclislerinin yüzde 50’si kadın. 70 milyon nüfusumuz var. 50 milyon çalışması lazım ama 35 milyonu çalışıyor. Bunun da 6 milyonu çalışıyor. Böyle olunca tabi ki nüfusun yarısı kadın olmasına karşın 29 milyon kadın adı yok. Bunlara iş bulamayacağız. Ama bunlar girişimci olabilirler. İş kurabilirler. Nasıl pazarlayacaklar? İnanın bu internet sihirbaz gibi bir şey. Üniversitemiz var. Rektörümüzle konuşulabilir. Üniversite öğrencilerinden destek alınabilir. Çankırı kadın açısından çok zengin. Küçük kataloglar çıkarılabilir.

 

Bunları internet kanalıyla bütün dünyaya ve Türkiye ayağına göndermemiz lazım. Benim 76 firma ile çalışıyorum ve bu yolla müşteriler buluyorum. O yüzden bizlere çok iş düşüyor. Bunları bir hatırlatmak istedim. Kulüp Başkanı Sevda Hanım ile bir ilişki kuralım. Çankırı kadınları ile ilgili bir program yapalım. Bir araya gelelim. Federasyonumuz da destek versin. Erkeklerimizi de oturtalım ki, şu erkek erkeğe kalıbını yıkalım. Ben şeye karşı değilim. Bizim geleneğimizde var, biz kadın erkek bir araya geliriz. Belli bir saat sonra ayrılırız. Bu her yerde böyle. Sosyetede de aynı. Onlar da belirli süre sonra ayrılıyorlar. Bir noktaya geldikten sonra bu hep böyle olur.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERKEKLER BİZİ TANIMIYORLAR...

Aynur Bektaş’ın sözlerinden sonra söz alan Çankırılı Kadınlar Derneği Başkanı Nermin Aydınlı “Federasyon çatısı altında kadınlarımızın katılımı ile çok sayıda etkinliğe imza attık. Bununla birlikte erkeklerimizle aynı çatı altında bir arada olabilmeyi başardık. Bu durumdan da fazlasıyla mutluyuz” dedi. Bunun üzerine Aynur Bektaş söz alarak “Problem burada zaten! Biz erkeklerden kaçtığımız için onlar bizi tanımıyor. Onlar sanıyorlar ki, bunlar yemek yapar çay yapar. Erkekler bizi tanımıyorlar ki!”

 

Görüşmelerin sonunda Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, günün anısına Aynur Bektaş’a federasyonun hediyesini sundu. Burada söz alan Bektaş, “Bütün bu sohbetin sonunda sizler bir program düzenliyorsunuz ve beni de davet ediyorsunuz. Sizler eşlerinizi getirirken ben de eşimi getiriyorum. Ve bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Dün gerçekleşen ziyaretten bazı kareleri sizlerle paylaşıyoruz…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER