banner306
banner198

Siyasilerle Söyleşilerin İlk Konuğu Vali Uzun

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından organize edilen Siyasilerle Söyleşiler’in ilk konuğu Çankırı Valisi Şemsettin Uzun oldu.

Siyasilerle Söyleşilerin İlk Konuğu Vali Uzun
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık kültür ve Spor Daire Başkanlığı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından organize edilen Siyasilerle Söyleşiler’in ilk konuğu Çankırı Valisi Şemsettin Uzun oldu.

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Hakan Akdağ organizasyonun temel amacının yöneticilerin tecrübelerini öğrenciler ile paylaşmasını sağlamak olduğunu ve bu amaç doğrultusunda da ilk konuk olarak Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’u davet ettiklerini belirterek Şemsettin Uzun’a teşekkür etti.

 

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun kendisini kısaca tanıtarak başladığı konuşmasında kendi öğrencilik dönemi ile bugün arasında çok büyük fark olduğunu belirterek “ Bizim öğrencilik dönemimizde iki hedefimiz vardı. Birisi Çapa Tıp, diğeri de İstanbul Teknik idi. Benim hedefim de Çapa Tıp idi. Olmadı hukuk okuduk. 1970 yılında mezun oldum ve 1973 yılında da mesleğe atıldım” dedi.

 

1973 yılında kaymakamlık ile başladığı meslek hayatında acı tatlı pek çok olay yaşadığını ifade eden Uzun, hiçbir zaman bu mesleği seçmiş olduğu için pişmanlık duymadığını söyledi. Şemsettin Uzun başarılı olmasının altında yatan sebebin ise vatandaş ile iç içe olması olduğunun altını çizerek “vatandaşla iç içe olursanız, vatandaşın değerleri ile dalga geçmezseniz, dürüstseniz vatandaş size saygı duyar” şeklinde konuştu.

 

Son dönemde yapılan altyapı çalışmaları ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin kurularak kısa sürede önemli bir yol almasının Çankırı’nın geleceğinin parlak olduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Şemsettin Uzun, “Türkiye’nin önünü üniversiteler açacak. Bu noktada sizlere önemli işler düşüyor. Çalışarak her güçlüğün altından kalkabilirsiniz. Çalışın, sıkı çalışın, sistemli çalışın. Konunuzda uzmanlaşın. Sadece bir diplomaya sahip olmak her şeyi halletmiyor” dedi.

 

Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’a, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Özçelik tarafından bir tablo hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304