banner306
banner198

Sokaktaki vatandaş hala işin ciddiyetinde değil ama!

Aralık ve Ocak aylarında Çankırıda artış göstermesi beklenen domuz gribi vakalarına hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Sokaktaki vatandaş hala işin ciddiyetinde değil ama!
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde Aralık ve Ocak aylarında yoğunlaşması beklenilen “domuz gribi” vakalarına karşı önlem amacıyla iki poliklinik ve bunlara bağlı bir bekleme salonu inşa edildi.

 

Sağlık Bakanlığının “Aralık ve Ocak aylarında salgının artış göstermesiyle buna paralel olarak hasta sayısında artış olabileceği” şeklindeki uyarısını dikkate alan Çankırı Devlet Hastanesi “gribal hastalıklara özel” bir poliklinik hazırladı.

 

Pazartesi gününden itibaren “gribal hastalıklardan” şikayetçi olanları kabul edecek olan poliklinikte bugün için verilen hizmetlerin daha rahat ve bağımsız bir ortamda gerçekleşeceği öğrenildi.

 

SALGINDA ÖLENLERİN SAYISI 93'E YÜKSELDİ!
Öte yandan Türkiye genelinde "domuz gribi"nden ölenlerin sayısı 93'e yükseldi. Bu hastalıktan dolayı yoğun bakımda olanların sayısı ise 58. Bütün bu veriler göz önüne alındığında "domuz gribi" vatandaşlar arasında hızla yayılmakta. Özellikle "aşı olup olmama" konusunda kararsız olan vatandaşların ölüm vakalarında gösteren artışı gözönünde bulundurarak vakit kaybetmeden "risk gruplarına" göre aşı olma tercihlerini öne almaları gerektiğini düşünüyoruz.

 

Bununla birlikte özellikle Çankırı'da sokaktaki vatandaşta "domuz gribine" karşı tahminlerin üzerinde bir "duyarsızlık" hakim. Bu durumun da önümüzdeki Aralık ve Ocak aylarında özellikle Çankırı Merkez başta olmak üzere ilçelerde de hasta sayısında önemli derecede artışları beraberinde getireceği gözlemlenmekte.

 

YENİ HASTANE YAKINDA HİZMET VERECEK…
Öte yandan 2001 yılından bu yana kendi kaderine terk edilmiş olan 150 yataklı Çankırı Merkez Devlet Hastanesinin önümüzdeki günlerde poliklinik hizmetleri vermeye başlayacağı da öğrenildi.

 

Edinilen bilgilere göre, bu günlerde Hastane binasında yapılan elektrik, su ve ısınma yönündeki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ve ilk etapta poliklinik hizmetleri vereceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304