banner306
banner198

Sözüm ona kanallar temizlenmişti!

Önceki gün yağan kısa süreli sağanak yağış Çankırı merkezde cadde ve sokakları adeta derelere dönüştürdü! Oysa belediye kanalları temitlettirmişti!

Sözüm ona kanallar temizlenmişti!
banner145

Aslında Çankırı Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (ÇASKİ) Kasım 2008 tarihinde kent merkezindeki ana arterlerde bulunan kanalizasyon hattında bilgisayar sistemi ile temizlik çalışması yapmıştı!

 

Hem de o günün rakamları ile yaklaşık 100 bin TL’lik bir ihale ile!

 

Kasım 2008 başından bu yana normal kış şartları içerisinde geçen sürecin dışında bir dönem yaşanmadı! Ancak cumartesi günü kent merkezi içerisinde yaşananlar hiç de normal olaylardan değil!

 

“Kanalizasyon hatlarını temizliyoruz” diyenler acaba o günlerde başka şeyleri mi temizliyorlardı?

 

Ne dersiniz Sayın Başkan? Umarız konuyla ilgili Çankırı kamuoyunu tatmin eden bir açıklamayı gerçekleştirir ve yaşanan kabusun nedenlerini sıralarsınız!

 

Mevcut durum size şehrin alt yapısı hakkında hangi bilgileri veriyor? Bütün bu olanlardan sonra sizce şehrin kanalizasyonlarının yüzde 80 temizlenmiş gibi bir durumu söz konusu mu?

 

İsterseniz o günlere dönelim ve 4 Kasım 2008 tarihli açıklamanızı bir hatırlayalım:

 

“Çankırı Belediyesi ÇASKİ (Su Kanalizasyon İdaresi) Müdürlüğü kent merkezindeki ana arterlerde bulunan kanalizasyon hattında başlattığı bilgisayar sistemi ile temizlik çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık iki ay önce gerçekleştirilen ihale ile 95.100 YTL ye malolan temizlik çalışmalarında kent merkezindeki kanalizasyon hattında sıkıntılı bölgelerdeki 200’lük borulardan 480 metre, 300’lük borulardan 8100 metre, 400’lük borulardan 600 metre ve 600’lük borulardan 1440 metre olmak üzere toplam 10620 metrelik kanal temizliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesi olarak kendi dönemlerinde birçok ilke imza attıklarını belirterek “Kenti çevreleyen ve kanalizasyonu bulunmayan fosseptik çukurları ile yıllarca idare eden yeni yerleşim birimlerinde yaklaşık 40 kilometre yeni kanalizasyon şebeke hattı döşedik ve buralarda yaşayan binlerce insanımızı rahatlattık. Yıllardır değişik atıkların atılması ile tıkanan kanalizasyon hattımız yeni döşenen hatların getirdiği yükle de zaman zaman sıkıntılar yaşamamıza neden oluyordu. 25 yıllık kanalizasyon şebeke hattındaki boruların %80 lere varan oranda dolması hattın işleyişini zorlaştırıp tıkanmalara neden oluyordu. İki ayı bulan çalışmalar sonunda tamamen bilgisayarlı sistemle kontrol edilerek temizlik çalışmasını gerçekleştirdik. Temizlediğimiz hatlarla ilgili elimizde görüntüler mevcut. Şu an borularımız sıfırdan döşenmiş gibi tertemiz oldu. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.”

 

Hatırladınız değil mi? Aynen böyle demişsiniz Çankırı halkına! Önceki gün Çankırı’nın cadde ve sokaklarında yaşananları umarız sizler de gözlemlemişsinizdir! Hoş, ola ki bu fırsatı kaçırdıysanız, buyurun Çankırı Postası sayfalarına! Ve ister fotoğraflı ister videolu haberlere şöyle bir bakarsanız yaşananları gözlemlemiş olursunuz!

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304