banner198

Suat Kınıklıoğlu ABD ye gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesinde, ABD Başkanı Obamayla yapacağı görüşme öncesinde ABDye bir heyet gönderiyor.

Suat Kınıklıoğlu ABD ye gidiyor
banner145

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25-26 Haziran'da Kanada'da yapılacak G-20 zirvesinde, ABD Başkanı Obama'yla yapacağı görüşme öncesinde ABD’ye bir heyet gönderiyor.

Heyette AK Parti Çankırı Milletvekili, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu’nun yanı sıra Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı yer alıyor.

14-19 Haziran 2010 tarihlerinde Washington’da bulunacak heyetin Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Kongre Üyeleri ve basınla bir araya gelmesi bekleniyor.

Kınıklıoğlu Washington temasları kapsamında başta İsrail'le yaşanan kriz ve İran’a yaptırım konusu olmak üzere tüm konularda Amerikan tarafına Türkiye'nin görüşlerini ve hassasiyetlerini aktaracaklarını iletti.

Özellikle Mavi Marmara barış gemisine İsrail'in yaptığı saldırı ve BM'nin İran'a yönelik yaptırım kararıyla hareketlenen Türk-Amerikan ilişkilerinin bu ziyaretle daha fazla gündeme gelmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER