banner198

Suat Kınıklıoğlu İsveçte...

Milletvekili Kınıklıoğlu dış dünyada ülkemizin hükümetin politikalarını anlatırken AB sürecinde de mesafe alınnası konusunda gayret gösteriyor.

Suat Kınıklıoğlu İsveçte...
banner145

Milletvekili Kınıklıoğlu ağırlıklı Avrupa seyahatlerine bir yenisini daha ekledi ve İsveç’te hükümetin AB süreci ile ilgili düşüncelerini aktarırken ilişkilerin daha da verimli hale gelmesi için gayret gösteriyor.

 

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, 7 Mayıs 2009 tarihinde İsveç Dışişleri Bakanlığı tarafından Stockholm’de düzenlenen Türkiye’nin AB üyelik süreci ekseninde dış politika açılımlarının tartışıldığı seminere katıldı.

 

İsveç Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, başbakanlık yetkilileri ve çeşitli ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldiği seminerde konuşma yapan Kınıklıoğlu AK Parti hükümetinin AB'ye bakış açısını anlatarak Türkiye'nin AB üyeliği için emin adımlarla ilerlediğini vurgulayıp müzakere fasıllarının durumu hakkında bilgi verdi.

 

Kıbrıs meselesinin müzakerelerde engel olarak kullanılmasının süreci zorlaştırdığını, çözüm konusunda adım atan tarafın Kıbrıslı Türkler ve Türkiye olmasına rağmen, bu konuda hak edilen sonucun alınamadığını belirten Kınıklıoğlu “Avrupa Konseyi 14–15 Aralık 2006 tarihinde Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyetine yönelik kısıtlamaları bağlamında sekiz başlıkta müzakereleri askıya alınması kararı Kıbrıs müzakerelerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ortadan kalkacaktır. Bu yüzden halen devam eden Kıbrıs müzakereleri çok önemli. Avrupalı dostlarımızın Kıbrıs Rum kesimi üzerinde gerekli telkinlerde bulunulması azami önem taşımaktadır" dedi.

 

İsveç’in Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği destekten dolayı hükümetin duyduğu memnuniyeti dile getiren Kınıklıoğlu, "Önümüzdeki Temmuz ayında AB'nin dönem başkanlığını devralacak İsveç'le Ortadoğu ve Avrupa'da olan sorunlarımızı nasıl çözeceğimiz hakkında fikir paylaşımında bulunacağız. İsveç dönem başkanlığını bir fırsat olarak görüyor ve bu dönemde Türkiye’nin müzakere sürecinde ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyoruz. 2009 yılının Türkiye'nin AB'ye aday statüsü kazanmasının 10. yılı, bu yüzden 10. yılda başarılanları hatırlatacak etkinlikler planlıyoruz. Üyelik sürecinin başarı ile sonuçlanması amacıyla AK Parti hükümeti olarak gerekli reformların gerçekleştirilmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

 

Suat Kınıklıoğlu İsveç'teki toplantı sonrası program gereği İngiltere'ye geçti.

Kınıklıoğlu’nun Çarşamba (yarın) günü Ankara’ya döneceği de edinilen bilgiler arasında.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER