banner306
banner198

Sumurcak köyü çıkışında özel araç TIR altında kaldı!

E-80 can almaya devam ediyor. Saat 19.00 dolaylarında Sumurcak köyü çıkışında meydana gelen kazada özel araç TIR altında kaldı ve...

Sumurcak köyü çıkışında özel araç TIR altında kaldı!
banner145

Sumurcak köyüne E-80 üzerinden giriş yapmak isteyen özel araç, yol yapım çalışmaları nedeniyle yol girişinin engellenmesi üzerine ileriden dönme gayreti, TIR altında 8 kişinin kalarak 2 kişinin feci ölümü ile sonuçlandı.

 

Akşam saat 19.00 sularında meydana gelen feci kazada, Sumurcak köyüne dönüş yapmak isteyen Mehmet Yaslıtaş’ın kullandığı 06 FKH 12 plakalı özel araç E-80’de yapımı sürdürülen çalışmaların kurbanı oldu. Köy girişinin kapalı olması nedeniyle ileriden U dönüşü yaparak köye girmek isteyen Mehmet Yaslıtaş'ın kullandığı araç, karşı yönden gelen 06 NS 145 plakalı TIR’ın altında kaldı

 

Meydana gelen kaza sonucu özel araçta bulunan anne Nazmiye ve 10 yaşındaki kızı Öykü Matca olay yerinde hayatını kaybederken, diğer yaralılar Kadir Matca, Mehmet, İrem, Bayram, Alperen ve Ayşe Yaslıtaş Kurşunlu Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

 

NE ZAMAN BİTECEK BU CAN KAYIPLARI?

Akşam karanlığı nedeniyle görüş mesafesinin azalması ile birlikte yol yapım çalışmalarını sürdüren müteahhitlerin gerekli özeni göstermemesi meydana gelen ölümcül kazaların sayısını artırmakta ve ocakların sönmesine neden olmakta.

 

E-80'de bu gerçekler aylardır yaşanmasına karşın, Çankırı'da görev başındaki etkili ve yetkililer de "olaylara kulaklarını tıkamaya" ısrarla devam etmekteler!

 

Son 6 aylık E-80'de meydana gelen ölümcül kazaların birinci ve temel nedeni yol yapım çalışmalarında gerekli önlemlerin alınmayışı. Alınması gereken önlemler yeterli düzeyde alınmamasına karşın, bu konu her nedense "es" geçiliyor ve kazalar tamamen "sürücü hatalarına" bağlanıyor!

 

Nasıl ve kim yapar bilmiyoruz ama, "birisi" bu kazaların nedenlerini ortadan kaldıracak "etki" ve "yetkiyi" artık kullanmalı!

 

Fotoğraf: Arşiv görüntüsü (Çankırı Postası Özel)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304