banner198

Sürpriz İHL korosu şaşırttı!

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kutlu Doğum Haftasında düzenlediği programda sahneye çıkan öğrenciler katılımcıları şaşkınlığa uğrattı.

Sürpriz İHL korosu şaşırttı!
banner145

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kutlu Doğum Haftasında düzenlediği programda sahneye çıkan öğrenciler izleyicileri şaşkınlığa uğrattı. Öğrencileri hiçte alışık olmadıkları şekilde gören katılımcılar öğrencilerin müthiş sahne performansı ve ilahi ziyafetine hayran kaldı.

 

Üç ay önce ilk defa kanun, ud, keman, tambur, kudüm, bendir, ney, rebap gibi enstrümanlarla tanışan İmam Hatip Liseli öğrenciler, İsmail Çubukçu hocanın nezaretinde eğitim aldılar. Aradan geçen zaman içerisinde  çalışmalarını büyük bir gizlilik ve titizlikle devam eden öğrenciler sahneye çıkarak konser verecek pozisyona geldi. Tarihçi/İlahiyatçı Prof Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın konuşmacı olarak katıldığı programda bir sürpriz yaşandı. Konferans öncesi perdelerin açılması ile birlikte 15 kişiden oluşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi ekibi göründü.

 

Koro şefi meslek dersleri öğretmeni Yüksel Aslan ilk defa sahne alan öğrencilerini "Burada görmüş olduğunuz  öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri değil!"  diyerek takdim etti. Aslan "Üç ay önce ilk defa ellerine aldıkları enstrümanlarla karşınızdalar. "dedi.

Heyecanlı oldukları gözlenen Tasavvuf Musikisi ekibi, "Çuşa gelir dağ ile taş" ilahisi ile salondan büyük alkış aldı. Okul müdür Mürsel Eroğlu, "Üç ay önce müzik aletlerini aldığımız öğrencilerimiz çok önemli bir mesafe katetdiler.  Dinleyicilerden de olumlu tepkiler aldık.Koro genişleyerek devam edecek." müjdesini verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 15:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
afsizz
afsizz - 8 yıl Önce

Tebrikler

SIRADAKİ HABER