banner198

Sürücüleri kaya tuzuyla karşıladılar

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kurban Bayramı öncesi karayollarında seyir halinde olan sürücülere Çankırı’nın meşhur kaya tuzunu hediye ederek, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu

Sürücüleri kaya tuzuyla karşıladılar
banner145
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Kurban Bayramı öncesi karayollarında seyir halinde olan sürücülere Çankırı’nın meşhur kaya tuzunu hediye ederek, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.


Ilgaz ilçesinde  D-100 karayolunda, “
Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Çankırı Şöförler ve Otomobiller Odası Başkanı Necati Akdoğan,  Kurban Bayramı öncesinde yapılan yol kontrollerinde sürücülere kaya tuzu hediye edilerek, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunuldu. 


 
Vali Özcan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Çankırı’da ilgili kurum kuruluşlarının katkılarıyla kara yolu trafik güvenliği eylem planı koordinasyonu kurulu oluşturarak, yaşanan trafik sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.


Bu doğrultuda koordinasyon kurulunca trafikte duyarlı bilinçli sürücülerin teşvik edilmesi ve sürücülerde farkındalık oluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Vali Özcan, bu doğrultuda kampanyalar düzenlediklerini anlattı.


Ilgaz ilçesinde yapılan yol uygulamalarında kaya tuzuyla başlatılan kampanyadan dolayı vatandaşlardan güzel tepkiler aldıkların ifade eden Vali Özcan, şunları kaydetti:


“D 100 karayolunda sürücüleri durdurarak vatandaşlarımıza projemizi anlatıyoruz. Bizim amacımız burada trafik kurallarına uymayı teşvik ediyoruz. Onun içinde Çankırı’nın meşhur kaya tuzunu sürücülere takdim ediyoruz. Burada ayrıca kaya tuzuyla Çankırı’nın tanıtımını yapmış oluyoruz. Bizim amacımız kaya tuzunu ön plana çıkarmak ve trafik kazalarını asgariye indirmektir.  Kampanya 21 Ekim’e kadar sürecek. Bayram arifesinde bu uygulamayı devam ettirerek sürücülerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl 5 günlük Kurban Bayramı süresince bu güzergahta 18 trafik kazası meydana gelmiş ve 33 vatandaşımız yaralanmıştır. Dileğimiz bu yıl 9 gün olan tatil süresince hepimizi üzen bu kazaların yaşanmamasıdır.”


Sürücülerden  Ahmet Sevim de  İstanbul’dan Trabzon’a gittiğini belirterek, uygulamayı olumlu bulduğunu söyledi.


Türkiye’de ki tüm sürücülerin bu tarz uygulamalara destek vermesi gerektiğini belirten Sevim, “Trafik kurallarına uymamız lazım. Öncelikle kurallara uyarak can güvenliğimizi sağlamamız lazım. Böyle bir renkli uygulamayı başlatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER