banner198

Tarım Bakanından Kızılırmaklıların tek isteği oldu...

Dün Çankırı ve Kızılırmak ilçesini ziyaret eden Tarım Bakanından Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, meraların sanayiye kazandırılmasını istedi.

Tarım Bakanından Kızılırmaklıların tek isteği oldu...
banner145

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarım sektöründe bu yıl pozitif bir büyüme yaşandığını belirterek, "Türkiye'de ve dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen tarımda hem üretim artışı hem de istihdam artışı var" dedi.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, dün Çankırı ve Kızılırmak ilçelerinde görüşmeler ve açılışlarda bulundu. Bakan Eker, tarım sektöründe bu yıl pozitif bir büyüme yaşandığını belirterek, "Türkiye'de ve dünyada ekonomik kriz olmasına karşın, tarımda hem üretim artışı hem de istihdam artışı var" dedi.

Mehmet Mehdi Eker’e, Çankırı Valiliğinde brifingi Vali Vekili Haldun Aksalman verdi. Daha sonra tarım sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Eker, üretimi verimli kılacak ve verimliliği esas alacak bir tarım politikası yürüttüklerini dile getirerek “Ülke olarak tarımsal makine ve ekipmanların desteği ile katma değeri artıracak üretime yoğunlaşmış durumdayız” dedi.

Bakan Eker Kızılırmak’ta…

Çankırı’daki ziyaretlerini tamamladıktan sonra beraberindekilerle birlikte Kızılırmak ilçesine geçen Bakan Eker, açılışını gerçekleştirdiği 2 çeltik fabrikası için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Bu tesislere toplam 456 bin TL ödenek desteğinde bulunnduk. Üretimde Türkiye'de bin 700 tesis tamamlandı, 750 tesisin de açılışa hazır halegeldi"dedi.

Bakan Eker, "Bunların gerek muhafazası, gerek soğuk hava depoları ve gerekse işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması ile ilgili tesislere yüzde 50 hibe destek veriyoruz. Tarımda kullanılan 40 civarında makine ekipmana, traktörden sap toplama makinesine, çayır biçme makinesine, pulvazöre kadar yüzde 50 hibe destek veriyoruz. Dolayısıyla bu uygulamadan Çankırı'daki çiftçilerimizin istifade etmelerini istiyoruz. TMO tarafından 30 bin tonluk depo planlaması yapıldı. Fındıkta da aynı yöntemi uyguladık. 150 ton kapasiteli bir depoyu özel sektöre kiralama şeklinde verdik" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKAN EKER BİÇERDÖVERE BİNDİ...

Kızılırmak ziyaretinde Tarım Bakanı Mehdi Eker biçer dövere binerek çeltik tarlası içerisinde bir tur attı. Bu arada Bakan Eker'e ilçenin sorunlarının anlatımı sırasında çevresini saran vatandaşların değişik fikirler sunması üzerine Bakan Eker’in, “Her biriniz farklı farklı şeyler söylüyorsunuz! Biriniz ot bitmez derken biriniz çok verimli diyor!” şeklindeki değerlendirmesi toplulukta az da olsa şaşkınlık yarattı! Ancak Bakan Eker'in bu uyarısı, benzer ziyaretler için, haftalar öncesinden belli bir program için yerel dinamiklerin en azından bir kez de olsa ön hazırlık toplantısı gerçekleştirerek “taleplerin” ne olabileceği konusunda ortak bir mesaj verilmesi gerektiğinin daha faydalı olacağını bir kez daha gösterdi.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Yayla Bakliyat tesislerinde kendisine ikram edilen yemek sonrası Ankara'ya döndü.

BAYAR SOYSAL: KIZILIRMAK'IN SANAYİLEŞMESİ İÇİN MERALARIN İMARA AÇILMASI GEREKİYOR!
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in ziyareti sonrası Çankırı Postası'nın sorularını yanıtlayan Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal "Bizim en büyük sıkıntımız işlevini tamamlamış olan Kızılırmak'ı dört bir yandan saran mer'alardır! Bunların bir an önce sanayiye ve yerleşim alanlarına dönüşmesi grekir" dedi.

Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanımızın ziyareti bana göre gayet verimli geçti. Kızılırmak'ta istihdamı geliştiren iki tesisin hizmete açılması ile birlikte, ilçemizin potansiyel olarak nelere hazır olduğu da bizzat Bakan tarafından gözlemlendi. Bununla birlikte bizim Sayın Bakanımızdan önemli bir talebimiz oldu. Bildiğiniz gibi Kızılırmak'ın gelişmesi ve büyümesi için yeni mücavir alanlara ihtiyaç var. 4. Teşvik bölgesinde olmamıza karşın, bugün için ilçemizde yatırım yapacak olan sanayici ve işadamına arsa gösteremiyoruz. Bunun da tek sebebi dört bir yanımızı saran mer'alardır! Kızılırmak, bugün Çankırı'nın göç vermeyen aksine göç alan iki-üç ilçesinden bir tanesidir. Önümüzdeki dönemde daha fazla göç ve istihdam yaratılmak isteniyorsa öncelikli olarak karşımızda büyük bir sorun teşkil eden mer'aların imara kazandırılması ve buralarda yeni tesislerin kurulmasına fırsat verilmesidir. Öyle umuyorum ki bu konuda önümüzdeki günlerde yaşadığımız sıkıntılardan kurtulma ihtimalimiz düne nazaran daha fazla olacaktır."

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Çankırı ziyaretlerinden bazı kareleri sizlere sunuyoruz.

Fotoğraflar: Çankırı Postası (Özel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER