banner198

Tarım’ın Patronu gecede neden yoktu…

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Çankırı Ziraat Mühendisleri Odası Zirai öğrenimin 164 üncü yıldönümü dolayısıyla Başak Balosu düzenledi.

Tarım’ın Patronu gecede neden yoktu…
banner145

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Çankırı Ziraat Mühendisleri Odası Zirai öğrenimin 164’üncü yıldönümü dolayısıyla her yıl geleneksel hale gelenBaşak Balosu’ düzenledi.

Gecede konuşma yapan İl Temsilcisi Celal Kaman, Türkiye’nin tarım arazisi büyüklüğü yönünden dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını, dünya pazarında tarımsal ürünlerle yer alabilmemiz için nitelikli iş gücü, tarımsal eğitim, tarımsal örgütlenmeler ve tarıma ayrılan desteğin orantılanması gerektiğini belirtti.

Kaman, “Çankırı ekonomisinde bugün hala tarım sektörü 1. sırada yer almaktadır. Maalesef buna karşın Çankırı tarımı arzu edilen seviyelerin çok altındadır. Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği olarak asıl hedefimiz Çankırı tarımının hak ettiği yere gelmesi için bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü Çankırı’nın en önemli sektörünün daha iyiye gidişi Çankırı’nın kalkınması demektir” diye konuştu.

Geceye başta Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl ve Baro Başkanı İdris Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Ayvaz Çal, Ziraat mühendisleri ile aileleri katıldılar.

Başak Balosunda Temsil Krizi!

Bu arada geceye katılan Hasan Yıldız ve Ayvaz Çal’ın esas mesleklerinin Ziraat Mühendisi olduğunu belirtelim. Ancak Ziraat Mühendislerinin bu önemli gecesinde protokol sıralarında bir kişinin eksikliği kimsenin dikkatini çekmedi.

Geceye katılmayan ve vekil dahi göndermeyen bu kişi Çankırı tarımının başında bulunan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun’dan başkası değil.

Çankırı Postası haber servisi herkesin gözünden kaçan bu ayrıntıyı atlamadı ve Altun’nun geceye neden katılmadığının şifrelerini çözmeye çalıştı.

AK Parti İl teşkilatında da bu konuşuluyor.

Tarım İl Müdür vekili Mustafa Altun’un adı, görevden alındı alınacak haberleriyle sürekli gündemde. Bu konu bugün sokaktaki vatandaşın bile kendi arasında konuştuğu meselelerin başında geliyor. Öyle ki ne zaman görevden alınmak istense herkesin bildiği hamiliğini yapan bir kişi tarafından korunduğu ve Melih Gökçek’in araya sokulmasıyla koltuğunu defaatla koruduğu dahi dillendirilmekte.

Bu arada AK Parti teşkilatına yakın bir kaynaktan aldığımız bilgiler hayli ilginç!

Partide işlerin nasıl gittiğini sorduğumuz kaynağımız, ‘Bir hafta önce il binasına uğradım. Mustafa Altun meselesi konuşuluyordu. Bir hafta sonra tekrar gittiğimde yine aynı meseleyi konuştuklarını gördüm. Açıkcası AK Parti teşkilatının bu aralar tek gündem maddesi Mustafa Altun’un görevden alınma meselesi’ şeklinde düşüncelerini tarafımıza aktardı.

Son ulaştığımız bilgiye göre ise Mustafa Altun’un AK Parti İl teşkilatı tarafından istenmeyen kişi olarak ilan edildiği ve yakın bir zamanda yerine Tosya İlçe Tarım müdürünün getirileceği yönünde.  

Bununla birlikte böylesi önemli bir gecede her ne olursa olsun kurum müdürü
tarafından Ziraat mühendislerinin yalnız bırakılması eğer geceye katılmamayı
gerektiren önemli bir mazereti varsa yerine vekil göndermemesi temsili yapılan makama hiç yakışmadı! Bizden söylemesi...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER