banner198

TCDD’yi sıfır maliyetle kara geçirecek projeyi açıklıyoruz!

Şehri ortadan ikiye bölmesine rağmen ilimize hiçbir katkı sağlamayan demiryolu hattını atıl durumundan kurtaracak, devlet demir yollarını sıfır maliyetle büyük kara geçirecek, işte o müthiş çözüm önerimiz.

TCDD’yi sıfır maliyetle kara geçirecek projeyi açıklıyoruz!
banner145

Çankırı gündemini günlerdir meşgul eden Karaelmas Ekspresinin seferden kaldırılmasıyla ilgili çok şey konuşuldu, yazıldı, çizildi.  Ama bugüne kadar sorunun çözümüne yönelik bir öneri sunan  olmadı. Çankırı Postası her konuda olduğu gibi kentsel sorumluluk bilincinin gereği olarak, sorunu kökten çözümleyecek projeyi kamuoyuna açıklıyor.

Şehri ortadan ikiye bölmesine rağmen ilimize hiçbir katkı sağlamayan demiryolu hattını atıl durumundan kurtaracak, devlet demir yollarını sıfır maliyetle büyük kara geçirecek, işte o müthiş çözüm önerimiz.

Pedalbis! Adından anlaşılacağı üzere demiryolu raylarına eklenen bir aparatla insan gücüyle hareket eden ve bacak kaslarının patlama gücüne bağlı olarak kas fibrillerinin kasılma ve gevşeme yöntemiyle pedallara verdiği güçle hareket eden, gündelik hayatta kullandığımız bisikletin raylarda gidebilecek şekilde uyarlanmış bir şekli.

Almanya'da 1940’lı yıllarda demiryolu işçilerinin ulaşımda kullandığı ve günümüzde kullanılmayan demiryolu hatlarında hobi amaçlı binilen demiryolu bisikleti TCCD’nin verimsizlik nedeniyle yolcu taşımacılığına son verdiği hatta yeni bir çözüm olarak uygulamaya koyabileceği bir sistem.

Peki, bu sitem nasıl çalışacak? Kişisel kullanımda Pedalbis, taksilerin yerine Pedaltax ve toplu halde seyahat edilecek aracın adı Pedalbüs olacak. Pedalbis uygun fiyatlara satılacak ve kiralanabilecek. Bu şekilde ilimize okumaya gelen öğrenciler hangi saatte geleceği belli olmayan ve koyun sürüsü gibi doldurulmuş şehir içi otobüsünden kurtulmuş olacak. Öğrenciler istedikleri anda kiralık Pedalbisine binip  kampüsün ya da evinin yolunu tutarak seyahat özgürlüğüne kavuşmuş olacak.

Pedalbis, Pedaltax ve Pedalbüs terimleri gündelik hayatta en çok kullanacağımız kelimeler arasında yer alacak.

Sanayi devleri Çankırı’dan çıkacak!

Dünya çapında yeni marklar Çankırı’dan çıkacak. Farklı dizaynlarda üretilecek demiryolu bisikleti sayesinde markalaşacak Çankırılı genç girişimciler çağın yeni ulaşım aracının dünya markası olmasını sağlayacak. Mercedes Benz, BMW gibi markalar yerine Yaran, Yaren, Karatekin gibi markalar ise dünyanın dev isimlerinin yerini alacak. Yaran mı? Yoksa Yaren mi? Tartışması dünya medyasının ünlü Ankermen’lerinin içinden çıkmadığı konuların başında gelecek.

Pedalbis, küçük sanayi esnafının yüzünü güldürecek ucuz maliyetli yerli sermaye ile yapılacak yedek parça sayesinde paramız yabancıya gitmeyecek. Çadır ve Tenteciler kış koşullarında yağmur ve kardan koruyacak seyahat aparatları üretecek. Cepleri bayram edecek.

Pedalbüsün makas fabrikasında seri üretime geçilmesiyle istihdam artmış olacak ve bu Çankırı’ya ayrı bir ekonomik getiri olarak dönmüş olacak. Makine Kimya Fabrikasının obüslerine karşı ikinci bir Çankırı markası Pedalbüs olacak.

Pedalbis, Made in Çankırı mührüyle markalaşacak ve taklitlerinden sakınılması konusunda halk bilinçlendirilecek.  Her üretimde yerel yönetimlere belli oranda yüzdelik pay verilecek. Bu şekilde yerel yönetimler devrin en zengin belediyeleri olarak tarihe geçecek.

Sosyal hayat canlanacak!

İlçe ve köyler arasındaki kaynaşmaya da büyük katkı sağlayacak demiryolu bisikleti, yaren gösterisi sunacak ekipleri bir köyden bir köye güvenli bir şekilde ulaştırmış olacak.

Valilik tedbir alacak!

Çankırı Valiliği Pedalbüs’te uyulması gereken kuralarla ilgili önlemler alacak. Eski model teyp ve hoparlörle yüksek sesle seyir halindeki Pedalbis sürücüleri demiryolu hattından men cezasına kadar gidebilecek yaptırımlarla karşılaşacak. Sarhoş sürücüler Pedalbis kullanılabilecek ama Karayolunda olduğu gibi bir daha pedalbisiyle sekiz çizemeyecek. Vali Uzan sabah, akşam yeni yapılacak Pedalbüs hattı inşaatlarına gidip inceleme ve denetlemelerde bulunacak.

Çankırılının ömrü uzayacak!

Pedalbis, yolda yürümekte zorlanan vatandaşın imdadına yetişecek. Taşımacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte şehirdeki araç kullanımında büyük azalma olacak. Park sorunu kalmayacak. Çankırılılar sürekli pedal çevirerek zinde ve dingin atletik bir vücuda sahip olacak  ve kolaylıkla hastalanmayacak. Domuz gribi gibi salgınlar  hiç mi hiç umurlarında olmayacak. Çankırılının ömrü uzayacak. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur gibi kurumlar iller bazında sağlık giderlerinde en az ödeme yapılan ilin Çankırı olduğunu açıklayacak.

Turist patlaması yaşanacak!

Çankırı’ya günü birlik hafta sonu turları düzenlenecek. Özellikle Pedalbüs’ü merak eden Ankaralı ensesi kaviler Çankırı’ya gelerek Yamuç dondurmalarının tadına varıp serinleyecek. Şair Rıdvan Yamuç’la fotoğraf çektirme kuyruğuna girecekler. İstanbul Jet sosyetenin yeni trendi Pedalbislerle Çankırı turuna katılmak olacak. Bu gezileri yapıldığı turlara “Tenezzüh Pedalları” adı verilecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası bisiklet turunun bir ayağının Pedalbislerle yapılması için kulis yapılacak ve bu şekilde Çankırı’nın Dünya çapında tanıtılması sağlanmış olacak. Çankayalılar, Çankırılı olmadıklarını vatandaşa anlatmak için akla karayı seçecek.

Haber bulma sıkıntısı çeken basın mensupları düzenlenecek “Tenezzüh Pedalı” turları ve buna benzer binlerce etkinlik haberiyle gazetelerinde haber koyacak yer bulamayacak. Ulusal ve uluslararası haber kuruluşları ilimizden canlı yayınlarla geleceğin yeni ulaşım aracı hakkında bağlantılar kuracak. National Geography gibi belgesel kanalları bile bu olaya duyarsız kalamayacak ve yayın politikası dışında ‘Pedalbüs’ün geçtiği hatlarda yaban hayatı’ adıyla belgesel çekmek zorunda kalacak.

Bazı meslekler gözdeliğini kaybedecek. Eczacılık, Otobüs ve Taksicilik anılarda kalan mesleklerin başında gelecek.

Bu işten en karlı TCDD çıkacak!

Cumhuriyetin ilk yıllarından miras kalan demiryolu üzerine bir çivi dahi çakamayan beceriksiz TCDD yöneticileri sürekli tren kazalarıyla gündeme gelmekten kurtulmuş olacak. Bu yüzden istifa etmemeleri eleştirilen üst düzey bürokratların, istifa mekanizmasını tarihe gömmeleri kaçınılmaz olacak. Sözde grev yapıyorum diye bayram arifesinde vatandaşı yollarda mağdur eden sendikalı makinistler bundan böyle ceza olarak Çankırı Pedalbüs hattına sürgün edilecek. Bu hatta Pedalbüsleri kullanacak makinistler eski günleri rahmetle yad edecek.

Vekiller hesap vermekten kurtulacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü yol verimsizliğini ve TCCD’nin ulaşım olanaklarının gelişmiş olmasını bahane göstererek Çankırı-Ankara karayolunu, yol yapım çalışmaları bitene kadar ulaşıma kapattığını açıklayacak. Çankırılılar bu duruma geçmiş yıllarda otomobille yaptıkları seyahatleri hatırlayarak tepki gösterecek. Çankırılı vekiller bu sayede bir türlü bitirilemeyen yolun hesabını vermekten kurtulmuş olacaklar.

Not: Bu yazıda geçen konu ve olaylar tamamıyla hayal ürünü olup gerçekle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır.

Mühendislerimiz tarafından geliştirilen ve test aşaması devam eden prototip örneklerimiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER