banner198

Teksas Zeki’nin hikayesi…

Zamanın Çankırı yaran gecelerinin değişmez saz sanatçılarından olup çevresinde “Teksas Zeki” olarak tanınan Zeki Babadağ Vedat Beki’ye taşıdığı lakabın hikayesini anlattı.

Teksas Zeki’nin hikayesi…
banner145

Vedat Beki ile önümüzdeki günlerde yapılacak ropörtajla ilgili olarak görüşen  Zeki Babadağ nam-ı diğer “Teksas Zeki” kendisine takılan ve bu şekilde tanınmasını sağlayan olayı aktardı.

Gelin “Teksas Zeki”nin doğuş hikayesini Zeki Babadağ’ın ağzından dinleyelim:

“Bizim gençliğimizde körüklü çizmeler modaydı! Bu çizmelerle birlikte aynı zamanda fötr de büyük rağbet görmekteydi! Ben de bu modanın etkisiyle çizme ve fötr kullanıyordum! Ruhsatsız silah taşımanın cezası da o yıllarda sadece ve sade 1 liraydı! Ne yapıp edip derme çatma da olsa bir silah sahibi oluyorduk gençliğin verdiği heyecanla! Başımda fötr şapka, ayaklarımda körüklü çizmeler! Belde de derme çatma silah olunca!

Çankırı’da piyade okulu vardı! Ben de orada bulunan sinemada makinistlik yapıyordum! Bu kıyafetlerle makine dairesinde çalışırken, oraya gelen mezun olacak teğmenler de beni görünce başladılar bana takılmaya! Teksas Zeki!

Bu yakıştırma dalga dalga çevreye yayılınca, adımız kaldı Teksas Zeki!

Daha sonra 50’li yıllarda ben saz çalmaya merak sardım! Hayli de ilerlettim! Bazen Teksaz Zeki diyorlar, bazen de Teksas Zeki!

Arasında önemli fark var! Benim gerçek lakabım Teksas Zeki’dir. Bundan da şikayeti olmadım. Bu günlere kadar geldik.”

Evet, Zeki Babadağ 80 yaşını aşkın olmasına karşın, sağlıklı ve dinç görünümüyle birlikte yılları ve isimleri teker teker hatırlaması hayli sevindirici bir durum.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz geniş ropörtajda Zeki Babadağ’ın (pardon Teksas Zeki abimizi) sizlere daha yakından tanıştıracak ve zaman tüneline girerek geçmişin Çankırı'daki izlerini onun hatıralarından aktaracağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER