banner306
banner198

Ticaret Borsası Seçimlerinde İki Adayda Kazanamadı

Çankırı Ticaret Borsasında bugün yapılan seçimler sona erdi.

Ticaret Borsası Seçimlerinde İki Adayda Kazanamadı
banner145

Geçtiğimiz aylarda yapılan ve 56 – 56 berabere biten Çankırı Ticaret Borsası seçimleri bugün tekrarlandı. İki adayın yarıştığı seçimlerde toplam 129 oy kullanılırken, seçimler yine berabere bitti.  

 

Saat 09: 00’da başlayan seçimler akşam saat 17:00’a kadar devam etti.  129 oyun kullanıldığı seçimlerde 1 oy geçersiz sayılırken, beyaz liste ile seçime giren mevcut başkan Hüsnü Ünal ve pembe liste ile seçime giren Başkan Adayı Oğuz Ak 64’er oy aldı.  Oyların eşit çıkması sonucu pusulalar yeniden sayılsa da sonuç değişmedi.

 

Başkan Adayı Hüsnü Ünal, bazı devlet memurlarının seçmenleri etkilediğini öne sürerek seçim iptal edilmesini istese de,  daha önce erteleme kararı alan seçim hakimi, mevzuat gereği kura çekilmesi gerektiğini söyledi.

 

İki adayında şahitlik ettiği kurada iki adayın yönetim kurulu listelerinde bulunan 28 kişinin ismi kağıtlara yazılarak boş bir torbaya atıldı. Yapılan kura sonrasında 14 kişilik yönetim kurulu listesi oluştu. Oluşturulan yönetim kurulu listesinde başkan adaylarının isimleri yer almazken, beyaz listedeki yönetim kurulundan 7 kişi, pembe listedeki yönetim kurulundan da 7 kişi seçildi.

 

Yapılan kura sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Hüsnü Ünal, seçimlerin demokratik bir zeminde yapıldığını ve üst üste tekrarlanan seçimlerden galip çıkmadığını belirti.

 

Ünal, “Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlerimiz berabere bitmiş ve tekrarlanmıştı. Bugün yaptığımız seçimde de 1 oy boş çıktı ve seçimler yine berabere bitti. Adaletin yerini bulduğuna inanıyor ve oluşturulan yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Seçime giren diğer Başkan Adayı Oğuz Ak ise şaşkınlığını ifade ederek, “Üst üste yapılan seçimlerin berabere bitmesine bizi de şaşırdık. Şu an kura ile oluşan listede de beraberlik hakim. Allah’ın işi. Ben seçilen arkadaşların en az başkan adayları kadar donanımlı olduğuna inanıyor, Çankırı’mıza hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇEKİLEN KURA SONUCUNDA ÇANKIRI TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

 

1- Hayati Baş 2-Mustafa Çınar 3- ÇAN-YEM 4- UNTAŞ Gıda 5-Gökçeler Makina 6-Bekir Özkan 7- Elif Makarna 8- Hüseyin Kılıç 9- Ekrem Cesur 10- Çerkeş Yem 11-Şükrü Doğan 12- Aslanoğlu Petrol 13- Yurdunkulu Deri 14- Erdoğan Alantor

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304