banner198

TOKİ projesinde esnaftan Başkana büyük destek!

Yukarı Çarşı esnafı Belediye Başkanı İrfan Dinçle görüşerek TOKİ projesinin bir an önce başlamasını istediler.

TOKİ projesinde esnaftan Başkana büyük destek!
banner145

Yukarı Çarşı esnafı Belediye Başkanı İrfan Dinç'le görüşerek TOKİ projesinin bir an önce başlamasını istediler.

 

Büyük Camii ve İmaret Çarşı esnaf grubu, Belediye Başkanı İrfan Dinç’le görüşerek, ticaretin her geçen gün daraldığı yukarı çarşıda yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulundular ve TOKİ projesinin bir an önce başlamasını istediler.

 

Yukarı Çarşı esnafının nüfus yoğunluğunun şehrin alt kesimlerine kayması nedeniyle her geçen gün kan kaybettiğini belirten esnaflar bu sorunun tek çözümünün TOKİ projesi olduğunu belirtip, bu konuda kendilerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

 

Esnaflar İmaret ve Büyük Cami çevresine halkı çekebilmek için çeşitli öneriler sıralarken, çocuklara ve halka yönelik eğlence gösterileri merkezi yapılması, Ankara’daki Maltepe Pazarı ve İtfaiye Meydanı düzenlemeleri gibi çalışmalar yapılması önerisinde bulundular.

Yukarı çarşı esnafları bölge için en önemli projenin nüfus yoğunluğunu yukarıya getirecek olan Kentsel Yenileme Projesi olduğunda birleştiler. Belediye ile TOKİ’nin işbirliğinde yapılacak olan Kentsel Yenileme Projesinin uygulanmasının önemine değinen esnaflar, projenin uygulanması için kendilerine bir görev düşmesi halinde seve seve yerine getireceklerini söylediler.

 

TOKİ ile yürütülen Kentsel Yenileme Projesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç  düşüncelerini şöyle ifade etti:

 

"TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile 13 Mayıs’ta tekrar bir araya geldik. Projeye Damlamca tarafından başlayacağız. İlk aşamada 350 konut yapmayı planlıyoruz. Bunun için kalan 50 hak sahibiyle de anlaşmamız gerekiyor. Biz kendilerine kira bedeli olarak 200 TL teklif ettik. Onların rızasını bekliyoruz, anlaşmalar bittiğinde hızlı bir şekilde kazma vurulup çalışmalar başlayacaktır.

Ben de sizler gibi düşünüyorum, TOKİ projesi Büyük Camii ve İmaret esnafının canlanmasında taze kan görevi görecektir. Şunu açıkça ifade edeyim ki; bu güne kadar yaptığım hiçbir işi siyasi kaygı taşıyarak yapmadım. Memlekete nasıl hizmet ederim, nasıl eserler bırakırım onun telaşındayım. TOKİ projesi de olmazsa olmazlardan biridir. Bu konuda da hiçbir çekincem yoktur. Sizlere düşen, Kentsel Yenileme Projesinin elçileri olun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER