banner306
banner198

TOKİ'DEN ÇANKIRI'YA DEV PROJE

TOKİ ÇANKIRI YA 3 BİN 400 KONUTLUK DEV PROJE ATAĞINDA

TOKİ'DEN ÇANKIRI'YA DEV PROJE
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, TOKİ tarafından 30 Kasım'da temeli atılacak 3 bin 400 konutluk dev bir projenin hayata geçeceğini belirterek, "Çankırı'nın modern bir görünüme kavuşması ile birlikte vatandaşlarımız güzel bir yaşama standartına kavuşacak" diye konuştu. 

AK Parti Çankırı Milletvekili Akman, TOKİ tarafından Çankırı'ya dev bir projeye yapılacağını anlatarak, bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte Çankırı'nın modern görünüme kavuşacağını söyledi. Akman, 30 Kasım 2010 tarihinde TOKİ tarafından bu çalışmanın temeli atılacağını belirterek, "Temennimiz odur ki; toplam 3 bin 400 konutu; okul, yurt ve rekreasyon alanları, parkları ile birlikte önümüzdeki 5 yıl içinde tamamlayıp, Çankırı'yı modern bir görünüme kavuştururuz ve insanlarımız daha güzel bir yaşama
standardına kavuşmuş olur" şeklinde konuştu.

Akman, AK Parti iktidarının Çankırı'ya ciddi hizmetler getirdiğini anlatarak şöyle devam etti:  "Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile yaptığımız görüşmelerde; önümüzdeki yıllarda Ankara'nın yakınında milli müsabakaların yapılabileceği spor tesislerine kavuşmuş Çankırı'yı görmek istediğimizi belirttik. Bu anlamda İl Özel İdare'mize tahsisi yapılan Kentbağı'ndaki 250 dönümlük araziyi daha da genişletmek suretiyle buraya büyük bir stad, olimpik yüzme havuzu, her spor dalını içeren spor saha ve tesislerinin yapılması konusundaki teklifimiz üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri yerinde incelemelerde bulundu. Planlama faaliyetleri devam etmektedir. Bu hususların yakinen takipçisi olacağız. Bu tesisler Türk spor camiasına, üniversitemize ve tüm Çankırı'mıza hizmet vermiş olacaktır."

Akman, DSİ Genel Müdürlüğü'nce Korgun ilçesi köylerine 3 adet gölet projesinin planlandığını ifade ederek, Çankırı içinden geçen çayın önümüzdeki yıllarda suyunun tutulacağını kaydetti. Akman Bununla birlikte göletlerden yeterince su verileceğini ve çayın şehir içi geçişinin belediye tarafından rehabilite edileceğini bildirdi. Akman, Adliye Sarayı'nın 2011 yılında biteceğini hatırlatarak, adliye binasının tarihi özelliği bozulmadan inşaatın hemen yanına ihale yapılacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304