banner198

Tosya bize kalben bağlanmış

Şahin, Çankırı ya yapılanın sadece zekâtını versek Sarıkaya ve Tosya yolunu bağlar.

Tosya bize kalben bağlanmış
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve işadamı Hüseyin Filiz seçim çalışmaları kapsamında Yapraklı’ya bağlı köyleri ziyaret etti. İlk gün Yapraklı’nın 20 köyünü gezen Ak Parti heyetine köylüler tarafından gösterilen ilgi büyüktü.

İlk olarak gittikleri Bugay köyünde Ilgaz Dağı saldırısında yaralanan polis memuru Metin Kuş’un kayınbabası Ali Dönmez’den, Kuş’un son durumu hakkında bilgi alan Şahin ve Filiz, geçmiş olsun mesajını yinelediler.

Ak Parti Milletvekili adaylarından Hüseyin Filiz, katılacağı başka bir program nedeniyle gezinin kalan kısmında yer almazken Yukarıöz beldesinde vatandaşlara hitap eden İdris Şahin, çoğunluğu Fransa’da çalışan Yukarıözlülere önemli mesaj verdi.

Şahin şunları kaydetti;”Çocuklarınızın Fransa’da çok büyük sıkıntılar çektiğini biliyorum. Koşa koşa Fransa’ya giden vatandaşlarımız bugün tersine dönmeye çalışıyor. Fransa’da bulamadığını Türkiye’de buluyor. Huzuru da, parayı da, geleceği de Türkiye’de buluyor. Bu güzellikleri bize yaşatan da sayın başbakanımızdır.” diye konuştu.

Uludere göletinde suyun toplanması için en az bir Yukarıözlü gibi mücadele verdiğini anlatan Şahin, “Uludere projesi ihale edildi. Yukarıözlü kardeşlerime hayırlı olsun.  Uludere’de toplanacak su bu bölgedeki tüm köylerin tarımında, içme suyunda her şekilde kullanabileceği imkânı verecek.  Bu gölet buranın insanını Fransa’ya değil, Çankırı’ya bile göndermeyecek. Burada ekip biçtiği ile kendi geçimini sağlayacak” dedi.

Sarıkaya’yı Tosya’ya bağlayan yolla ilgili konuşan Şahin, Karatekin hastanesinde odaları ziyaret etiklerinde hastaların çoğunun Tosya’dan geldiğini öğrendiklerini belirterek, “Tosya bize fiilen bağlanmış, biz burada 4-5 km. yolun hesabını yapıyoruz.  Türkiye’nin her tarafında hummalı bir çalışma var. Her yere yol yapılıyor. Çankırı’ya yapılanın sadece zekâtını versek Sarıkaya ve Tosya yolunu bağlar.  Zaten şu an Tosya bize bağlanmış durumda. Önemli olan kâğıt üzerinde bağlanmak değil, kalben bağlanmak. Kalben Tosya bize bağlanmış. İnşallah bu yollarla da mesafeleri kısaltmış olacağız” dedi.

Daha sonra Aşağıöz’de yaşlılarla bir araya gelen Şahin köylülerle sohbet etti.

Milli Şef döneminde yasaklanan Arapça ezan ve camilerin kapısına kilit vurulduğu yılları hafızalarından silemediklerini söyleyen Muzaffer Kaya,”Başbakanımıza bizden selam söyleyin. Bizden başka partiye oy çıkmaz” diyerek Ak Parti’ye olan desteklerini köylü adına dile getirdi.

“Allah bir daha ne 50 öncesini, ne de 80 öncesindeki kardeş kavgasını yaşatmasın” diye konuşan Şahin,”Bir jandarma geldiği zaman elinizdeki Kur’an-ı saklayacak yer arıyordunuz. Yaşıtlarınız bunları yaşadılar. Seksen öncesini yaşadılar. Bunun için sizin bu süreçte kendi evladınıza sahip çıkma dönemi.  Sizlerin destekleriyle mecliste milletvekili sayımız yüksek olduğunda bir şekliyle kendini bilmezler gücü başkasından alanlar bir daha iktidar olamayacaklar” dedi.

Dağovacık köyünde kadınlı erkekle kalabalık bir grup tarafından karşılanan Şahin, köyün su deposunun yenilendiğini, gölet sorununun halledildiğini, Ülkede yaşanan istikrar sayesinde bundan böyle Ovacıklı gençlerin Antalya’ya iş kurmak için gitmeyeceklerini ifade etti.

Seçim maratonun bu günkü durağında Yapraklı’nın köylerine gezen Şahin ve Filiz’e, İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, İlçe Başkanı Mahir Özdemir, İl Genel Meclis üyeleri Recep Yılmaz, Yukarıöz Belediye Başkanı Ömer Karaca ve parti yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER