banner198

Tüm İslâm dünyasının Kutlu Doğum Haftasını kutlarım

Çankırı Müftüsü Aslan Türk kutlu doğum haftası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Tüm İslâm dünyasının Kutlu Doğum Haftasını kutlarım
banner145

Çankırı Müftüsü Aslan Türk kutlu doğum haftası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Aslan Türk’ün basın açıklaması

1989 yılından bugüne Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlana gelen Kutlu Doğum Haftasının 2012 yılı ana teması, “Hz. Peygamber (sas), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlâkı”dır. Zira biz kardeşliği ondan öğrendik. O bize kardeşliğin sadece  bir söylem ve bir edebiyat olmadığını öğretti. Kadın-erkek, zengin-fakir, şehirli-köylü, işçi-memur, eğitimli-eğitimsiz, kariyerli-kariyersiz gibi yapay tüm ayrımları, iman kardeşliğinin potasında eritmeyi bize O öğretti. İnsanlık onunla vardı hakikî kardeşliğin tadına… O bize kardeşi kardeşe bağlayan en yüce değerin sadece sevgi, ilgi ve muhabbet değil; aynı zamanda bir hak olduğunu bildirdi. Ona göre müminler birbirine hak bağı ile bağlıdır. Hak bağının kurucusu ise bizzat Cenab-ı Hakk’ın kendisidir. Nitekim ayette “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz” (Âl-i İmran, 3/103) buyrulmuştur.

Kalpler arasında ülfetin sağlanması ve Cenâb-ı Hakk’ın nimeti sayesinde kardeşler olduğumuzu bir kere daha hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü bizim kardeşliğimiz Yüce Allah’ın bize en büyük lütfu, ikramı, ihsanı ve nimetidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Kutlu Doğum Haftasının bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun yeniden filizlenip yeşermesini, bütün davranışlarımızda kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun yaşanmasını Yüce Rabbimden niyaz eder; başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere Çankırılı kardeşlerimiz ve bütün İslâm dünyasının Kutlu Doğum Haftasını kutlar, hafta münasebetiyle düzenleyeceğimiz programlarımıza teşrif ederek onurlandırmanızı dilerim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER