banner198

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ ÇANKIRI AYIBI

193 Dış Temsilcilik sitesinde Çankırı nın Ç si dahi geçmiyor..

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ ÇANKIRI AYIBI
banner145

Pişmiş tavuğun başına gelmez ÇANKIRI’NIN itilmişliği!

-Hemşerin memleket nire!

 -Çankırı

-Pardon, orası da nire?

Türkiye, siyasi haritamıza göre 81 ilden meydana geliyor.  Taki, Çankırı Postası’nın ortaya çıkarttığı pes dedirten cinsten olaya dek.  Meğerse Türkiye Cumhuriyeti’nin Hariciyesine göre Çankırı bu iller arasında yer almıyor.

Peki, nasıl mı? Çankırı Postası’nın ortaya çıkarttığı işte o ilginç ayrıntı…

Türk Dışişleri Çankırı’yı unutmuş!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı ülkelerdeki toplam 193 Dış Temsilciliği için hazırlattığı, aynı format ve özelliklere sahip resmi internet sitesinde Türkiye ile ilgili bilgi almak isteyenler için değişik bölümler hazırlanmış. Türkiye’nin gerek turizm, gerekse değişik konularda bilgilerin verildiği web sitesinde fotoğraf albümü bölümü de yer alıyor.

Öyle bir bölüm var ki sadece Çankırı yer almıyor!

Sitenin Türkiye Fotoğrafları bölümüne geldiğinizde ise ülkemizin tüm illerine bölüm ayrılmış.  İllerin alfabetik şekilde sıralandığı ve doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtıldığı sayfalarda bir çok fotoğraf karesi bulunmakta.  Bu iller içerisinde sadece Çankırı ilinin olmadığını gördüğümüzde ise “ağlanacak halimize gülsek mi, üzülsek mi?” karar veremedik.

Bizler için büyük Dışişleri Bakanlığı için belki küçük bir ayrıntı gibi gözükse de bu hatayı hariciyemiz nasıl yapar? Cumhuriyet tarihinden beri il statüsünü taşıyan Angara’nın hemen dibinde ki Çankırı’yı il olarak göremeyen yada unutan Hariciyemiz, Türk Dışişlerine nasıl yön veriyor.

Madalyonu tersinden çevirecek olursak aynı şekilde 193 Dış Temsilcilik sitesinde Çankırı iline fotoğraflarla da olsa yer almıyor olması her platformda ilin tanıtımı diye nara atan yetkilileri ilgilendirmiyor mu?

Çankırı Valiliği Basın Müdürlüğü’ne önerim vatandaşın haber alma hakkını gasp etmek için basın mensuplarına engeller çıkartmak yerine birazda etraflarındaki bu eksiklikleri görerek düzeltmek için gayret sarf etme yoluna gitmeleri.

Bu konuda ki hassasiyetimizi, 193 Dış Temsilciliğin web sitesine dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcının ziyaret ettiği düşünüldüğünde daha iyi anlamış olacaksınız.  

Konuyla ilgili tepkilerinizi Dışişleri Bakanlığı’nın [email protected] e-posta adresi aracılığıyla iletebilirsiniz.

Haber-Yorum: Ercan Şeker

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER