banner198

TÜRKİYE İŞSİZLİKTE ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

CHP İl Başkanlığı Türkiye deki işsizlik problemiyle ilgili bir basan açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE  İŞSİZLİKTE  ŞAMPİYONLUĞA  KOŞUYOR
banner145

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı Türkiye'de ki işsizlik problemiyle ilgili bir basan açıklamasında bulundu.

"İktidar durmaksızın ekonomik tablodan, ülkemizin zenginleşmesinden dem vuruyor. Ancak halkımızın en büyük sorunundan hahseden yok. Türkiye AKP iktidarında dünyadaki en işsiz 25. ülke oldu. Bu ne demek ? Türkiye işsizlikle birinciliğe koşuyor, başa güreşiyor demek. Bugün her 4 gencimizden biri işsiz. Bugün, toplumumuzun çimentosu kadınlarımızın iş hayatına katılım oranı gittikçe azalıyor. Gencimiz çalışmıyor işsiz. Kadınımız çalışmıyor işsiz… Kim çalışıyor ? İktidar. Neye çalışıyor ? Türkiye’yi işsizlikte birinci yapmaya. Sadece 2009 yılında yoksul insanlarımıza tam 800.000 yeni isim eklendi İnsanımız her gün iş bulma umudunu daha da yitirirken, iş sahibi insanlar bile her dakika kapının önüne konma korkusuyla yaşarken, ekonomide hangi gelişmeden, hangi zenginlikten bahsediyorsunuz ? Düşünün, hükümetin ağzından açıklanan şu rakama bakın; 2010 yılının ilk yedi ayında tam 4,5 milyon insan işsiz kalmış. Peki ortada böyle bir vahim bir tablo varken AKP’nin gündeminde ne var ? Kendi mahkemesini kurmak, yargıyı tamamen ele geçirmek. Malımızın da canımızın da güvencede olmadığı, kaderimizin onların iki dudağı arasında olduğu bir korku imparatorluğu yaratmak. Sadece yandaşlarını kayırmak, sadece taraftarlarını zengin etmekle kalmayacaklar. Sadece halkın hakkını gaspedip işsiz bırakmakla kalmayacaklar. “İşsizim” diye isyan etme hakkını bile elinden alacaklar.   

Türkiye bu işsizlik cenderesinde bunca kıvranır da Çankırı bundan nasibini almaz mı ? Alıyor tabi 2008’de Çankırı’da 7,7 olan işsizlik oranı 2009’da 1,8 artarak 9,5 olmuştur. İşçi dertli, işsiz dertli, çiftçi dertli, esnaf dertli… Çankırı dertli. Ailesi için güvence istiyor. Çocuğu için gelecek istiyor. Evinde huzur olsun  istiyor. Çankırı’da tüm halkımız gibi artık rahat bir nefes almak istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında halkımız o rahat nefesi alacak. İktidar kibir içinde sorunları görmezden gelirken, CHP’nin dinamik örgütü bu ülkenin kılcal damarlarına bile ulaşacak kadar güçlü ve heyecanlı. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıyor, onların sırt çevirdiklerini biz dinliyor, onların görmezden geldiklerini biz görüyoruz. İşsizlik kader değil. Aslında bu sorunu çözmek isteyen çözer. Sorunu çözmek isteyen de biziz. Tek mesele ülke zenginliklerinin gerçek sahibine, yani halkımıza adaletli biçimde dağıtılmasıdır. Bunun çözümü de CHP’nin sosyal devlet anlayışındadır. Bizim, işsizliği ortadan kaldıracak çözüm önerilerimiz hazır. Size sadece birkaçını sayayım; Çiftçinin sırtındaki yük mazot gideridir. Tarımda kullanılan mazottan ÖTV alınmayacak, çiftçi yeniden ayağa kalkacak. Tarıma verilen destek asla kanunun emrettiği sınırın altına inmeyecek. Ziraat ve Halk Bankası özelleşmeyecek, çiftçi her daim devletinin desteğini ardında hissedecek. Sadece tarım sektörü değil Kobiler de finansman açısından desteklenecek. Meslek Lisesi ve Yüksekokul mezunları tam zamanlı sigortalı sayılacak, Yükseköğrenimde “Okul-Sanayi İşbirliği sağlanarak” iş güvencesi yaratılacak. Kadın girişimcilerin iş hayatına tekrar kazandırılabilmesi için destek ve özel olanaklar sağlanacak. Ülkemizin üzerindeki işsizlik kabusu kalkacak. İnsanımızın sırtından işsizlik baskısı kalkacak. Herkes bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı alacak. Yıllardır korkuyla, kaygıyla yaşayan halkımız nihayet rahat bir nefes alacaktır.

 CHP İL BAŞKANLIĞI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER