banner198

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle rezalet görmedim...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiyenin hiçbir yerinde böyle rezalet görmedim diyerek adeta isyan etti.

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle rezalet görmedim...
banner145

Çankırı’da yapımı yılan hikayesine dönen yeni devlet hastanesi inşaatını gezen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle rezalet görmedim!’ diyerek adeta isyan etti.

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere günü birlik Çankırı’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ beraberindeki heyetle birlikte yedi yıldır yapımı tamamlanamayan Kırkevler mahallesindeki yeni devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İlk tepkisini, binanın girişinde veren Bakan Akdağ, basın mensuplarını yanına çağırarak " müteahhit ‘ben işimi yaptım’ diyor. Burası yeni yapılmış bir yer, şu hali görüyorsunuz" dedi.

Acil servis bölümündeki koridorların darlığından yakınan Bakan Akdağ, “Böyle bir rezaleti Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim. Hasta yatağı ve sedye buradan odaya nasıl girecek!” diye isyanını dile getirdi.

Hastane bahçesinde yağmur giderinin yapılmamış olması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen heyet üyeleri,  basın mensuplarına yüklenici firmayla ilgili şikayetlerini ifade eden cümleler kullandı.

İnşaat alanına ilk kez giren Çankırı Postası kamerası ilginç ayrıntıları kayda aldı. Binanın zemin katında yer alan mutfak malzemelerinin küflendiği ve atık su gideri borularının mutfak tezgahlarının ortasından geçtiğini görüntüledi. Hastane binasının hizmete girmeden tavan döşemelerinin döküldüğü, bir çok yerde küflenmelerin olduğu dikkatlerden kaçmazken, hastane bahçesi ile nizam kapısına kadar olan yolda yaklaşık 10 cm büyüklüğünde boydan boya yarılmanın olduğu kameralarımıza yansıdı.

Hastane binasının yeni yapılacak olmasına rağmen şimdiden yetersizliğini göz önüne alan yetkililer, hastanenin bulunduğu arsada yapılacak yeni bir bina için şimdiden yer tespitinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER