banner198

Turnuvanın iddialı takımlarından Mardini 4-2 yendiler!

Çankırı ÇANFED futbol takımı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yerel Renkler Festivali kapsamında düzenlenen turnuvada rakip tanımıyor!

Turnuvanın iddialı takımlarından Mardini 4-2 yendiler!
banner145

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yerel Renkler Festivali kapsamında düzenlenen Futbol turnuvasında Çankırı ÇANFED oynadığı futbol ile rakip tanımayıp fırtına gibi esmeye devam ediyor.

 

20 takımın 5 grupta 4’erli takımlardan oluşan grup maçlarından averajla ikinci sırada tamamlayıp, (A) grubu birincisi Mardin takımı ile bugün yaptığı karşılaşmayı 4-2 kazanarak önemli bir virajı daha geride bıraktı...

 

Çankırı ÇANFED ilk golünü 5’inci dakikada Hasan Alkan’ın ayağından buldu. Bu golün 1 dakika sonrasında Muharrem Çakır ikinci golümüzü kaydetti. 9’uncu dakikada ilk golü atan Hasan Alkan bu kez takımının 3’üncü kendisinin de ikinci golünü filelerle buluşturdu. Maçın ilk yarısı bu gollerle Çankırı ÇANFED’in 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.


Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Çankırı ÇANFED, rakibinin üzerine giderek Muharrem Çakır’ın ayağından bir gol daha kazandılar ve skoru 4-0’a getirdiler. Bu golden sonra rahatlayan Çankırı ÇANFED, rakibi Mardin’i kendi sahasında kabul etti ve 2 gol yemekten kurtulamadı. Ancak Mardin’in bu çabası maçı çevirmesine yetmedi ve heyecanlı geçen son 8 dakikada başka gol olmayınca maçı Çankırı ÇANFED 4-2 kazanmasını bildi.

 

Maçla ilgili bilgileri İstanbul'dan

Muharrem Hançerli'nin kaleminden alalım...

Pazar günü olmasına rağmen Saat 15.00'de başlayacak maça (Zeytinburnu’na) gitmek için saat 12.00'de çıkmaya karar verdim. Maça yetişebilir miyim endişesini de ortadan kaldırmak için metrobüsü tercih etmiştim. 45 dakikada Zeytinburnu Çırpıcı tesislerinde kendimi bulduğumda maçın başlamasına daha iki saat vardı.

 

Oradaki konuşmalara kulak verdiğimde Çankırı ÇANFED’in Mardin takımı karşısında hiç şansı olmadığını söylediler. Mardin’in turnuvanın en iyi takımı olduğunu ve şampiyon olacağı görüşü de hakimdi.

 

Aralarında Mardin'in de bulunduğu 16 takım Zeytinburnu Çırpıcı tesislerinde, Çankırı ÇANFED’in bulunduğu 4 takım Göztepe’de grup maçlarını yaptı. Çankırı ÇANFED'i hiç izlemedikleri, bir gün önce oynanan gurup lideri olan Karabük takımına göre karar verdikleri belli oluyordu!.

 

16 takımın maçlarını seyredenlerin tamamı Mardin takımın şampiyon olacağını düşünmüşler. Yaptıkları 3 maçta hiç mağlup olmayıp sadece 3 gol yiyen Mardin, Çankırı ÇANFED karşısında da çok iyi futbol oynadı.

 

Buna rağmen Çankırılı gençlerimiz sahada çok iyi futbol oynamaya başladılar. Peş peşe atılan 3 gol ile sahada oynayan Mardin takımı oyuncularını ve kalabalık gelen centilmen Mardin seyircisini de oldukça şaşırttılar!

 

Başka gol olmayınca Çankırı ÇANFED ilk devreyi 3–0 galip bitirdi.

 

İkinci yarıya da hızlı başlayan Çankırı ÇANFED durumu 4–0 getirdi. Buna rağmen ben hala maçın böyle bitmeyeceği ve Mardin takımının maçı bırakmayacağını, maçı da kaybetme ihtimalini bile düşünmeye başlamıştım ki boş kaleye atamadığımız, bir beşinci gol, beni tedirgin etmedi desem yalan olurdu.

 

Son 15 dakika kalmıştı ki yediğimiz gol, arkasından gelen ikinci bir gol ile Mardin takımı durumu 4–2 ye getirdi.

 

Benim için geçmek bilmeyen son sekiz dakika.

 

Maçın stresini üzerimden atmak için yan sahada oynanan Karabük Rize maçını seyretmeye gittim. Gözümle olmasa da kulağımla Çankırı ÇANFED maçındaydım. Tekrar 1 no'lu sahaya geldiğimde hakemin iki dakika uzattığının işaretini görünce rahatlamıştım.

 

Maçın bitiş düdüğü ile 20 takım arasında ilk 6'ya kalan Çankırı ÇANFED’i kucaklamak için saha kenarına koştum. Onlarla kucaklaştığımda üzerimdeki gerginlik mutluluğa çoktan dönüşmüştü.

  

Teşekkürler gençlerimiz, teşekkürler teknik direktörümüz, teşekkürler takıma emeği geçenler...

 

Fotoğraflar: canfed.org.tr

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER