banner306
banner198

Tuzdan Yapılmış Hediyelik Eşyalar Sergileniyor

Tuza şekil verilerek yapılan hediyelik eşyalar sergisi açıldı.

Tuzdan Yapılmış Hediyelik Eşyalar Sergileniyor
banner145

Tuza şekil verilerek yapılan hediyelik eşyalar sergisi açıldı.

 

100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki açılışa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali yardımcıları, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılışta konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersoy Yılmaz, Öğretim Görevlisi Mine Değirmenci Aydın ile tuz ustası Mustafa Çağlar'ın çalışmasından oluşan sergide tuzdan yapılmış 50 hediyelik eşyanın bulunduğunu kaydetti.

 

 

Yılmaz, Çankırı'daki tuz potansiyelini hediyelik eşyalarda nasıl kullanılabileceğini ortaya koymak için bir çalışma başlattıklarını dile getirerek, "Fakülte olarak bunu nasıl yapabiliriz diye düşünürken, çeşitli hediyelik eşyaları tuzdan yapabileceğimize karar verdik. Kaya tuzunda bulunan kili ayırmak için tuzu kristalize ettik. Tuzun sağlığa faydalı kısmını ayırarak, hediyelik eşya yapımında kullandık. Kristalize olan bölümü presleyerek hediyelik eşyalara dönüştürdük" diye konuştu.

 

Taşmescid’de bulunan Tıbbın Sembolünün de işlendiği birbirinden güzel abajurlar, gece lambaları ve sanatsal figürlerin bulunduğu 50 tuzdan yapılan ürünün oluşturduğu 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiyi vatandaşlar 3 gün boyunca gezebilecek.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304