banner198

Üç günlük bayram molası sona erdi! Nerede kalmıştık...

Ekonominin dip yaptığı günümüzde kazancını vergilendirenlerin kutsallığı kadar, toplanan vergileri harcayanların da sorumlu olduğu unutulmamalı. Ama...

Üç günlük bayram molası sona erdi! Nerede kalmıştık...
banner145

“Vergi verin devlete, / Hizmet olsun millete. / Köprü, yol, okul yapsın, / Ülke dönsün cennete.” demiş şair!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şairin bu manalı sözleriyle birlikte vergi daireleri de duvarlarını can alıcı yazılarla süslerler: Vergi vermek kutsaldır! Hak edilmiş kazanç vergilendirilmelidir!

 

Bu sözleri uzatmak mümkün. Ancak vatandaşın devletine verdiği “vergi” nerelere, nasıl harcanmakta?

 

Bu sorunun yanıtı yaşadığımız topraklarda pek sorulmaz! Daha doğrusu bu sorunun sorulması hiç şüphesiz “devleti” ve de onu yönetenleri “kızdırır” (!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Nerede bu devlet?” sorusu görev başındaki “etkili” ve “yetkililer” tarafından uzun yıllar “alın şu komünisti!” şeklindeki emirlerle farklı mecralara çekildi! Günümüzde durum biraz iyileşme gösterse de yer yer benzer uygulamalara hala rastlanmakta!

 

VALİLİK KÖMÜR DAĞITIM DEPOSUNDAKİ VAHİM DURUM!

Dönelim konumuza… Sayfalarımızda fotoğraflarını gördüğünüz alan Çankırı Valiliği Kömür Yardım Deposu! Tabela öyle söylüyor! Deponun içerisinde iki öbek kömür yığını var! Birinci öbek açık havada olması nedeniyle sıkıca sarıp sarmalanmış! Diğeri ise, o da açık havada ancak saldım çayıra mevlam kayıra cinsinden!

 

Manzarayı görünce “Aha dedim birinci grup sıkmabaş türbanlı, diğer grup ise başını kıçını açmış ne idüğü belirsiz zibidi! Ama yardıma muhtaç kıçı açıklardan!”

 

Vatandaşın devletine ödediği “vergilerle” oluşturulan bütçelerin harcanması ile yine yoksul vatandaşlara dağıtılan “yardım kömürleri” darmadağın! Ne kapalı bir mekan, ne ortalığı toplayan, ne de “Bu kadarı da olmaz” diyen birisi var ortada!

 

Çankırı Valiliği Kömür Dağıtım Deposunda görevliler mevcut! Bunlar her gün düzenli olarak mesaiye geliyorlar! Sizlere sunduğumuz bu manzarayı görüyorlar!

 

Görüyorlar da ne mi yapıyorlar? İşte orası muamma!

Şayet bu manzarayı gören ve hele hele görevli olup da “ben insanım” diyen birileri var ise, bu basit bir iddiadan öteye gitmez! Neden derseniz, böylesi bir manzara karşısında sabahtan akşama kadar mesai verenin zahmete girip de taşıdığı o gövdesinde “vicdan” onu çoktan terk etmiş de beyefendinin haberi yok herhalde deriz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olay ortada. Adres net bir şekilde haberde gösteriliyor. Geriye ne kaldı? Etkili ve yetkili(ler)in konuya müdahalesi!

 

Takipteyiz…

 

(Not: Bu haber, ekonominin dip yaptığı günümüzde, canını dişine takarak kazandığı parayı “vergilendiren” T.C. vatandaşları adına yapılmıştır.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER