banner198

Üçünün ortak özelliği Çankırılı olmaları...

Çankırı, Ankara’ya en yakın il olmasına rağmen yeterli hizmeti alamayan illerin başında geliyor.

Üçünün ortak özelliği Çankırılı olmaları...
banner145

Başkente yakın olmayı avantaja çevirmeyi bir türlü beceremeyen ilimiz, göç veren iller arasında ön sıralarda bulunmakta. Bu sonucun doğal bir göstergesi olarak komşu iller ve dünya coğrafyasına dağılmış Çankırı nüfusuna kayıtlı yüz binlerce insan yaşıyor.

Çankırı Postası yaptığı araştırma sonucunda 2002 yılından bu yana ülkeyi tek başına yöneten AK Parti iktidarının il başkanlarından üçünün Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu bilgisine ulaştı.

Evet, yanlış duymadınız! AK Parti İl başkanı Av. İdris Şahin ile birlikte komşu illerimiz Bolu ve Karabük İl başkanları da Çankırı nüfusuna kayıtlılar.  Bolu İl başkanlığını yürüten Ali Erçoşkun Kurşunlu Kalekapu mahallesi nüfusuna kayıtlı. Karabük il başkanı Ömer Ayar ise Atkaracalar ilçesi Çardaklı kasabası nüfusuna kayıtlı.

1967 yılında Çardaklı da doğduğunu söyleyen Karabük İl başkanı Ömer Ayar, iki yaşındayken Karabük’e çalışmak üzere göç etmiş bir ailenin ferdi.

Özellikle öğrencilik yıllarında 18 yaşına kadar köyüne her yıl iki ay gidip kaldığını belirten Ayar; “Yaz tatilimi orada geçirirdim. Köyümde o yıllardan kalan çok güzel hatıralarım var.  Tabi Çardaklı’ya Ankara’dan İstanbul’dan ve diğer şehirlerden yaz tatili için gelen arkadaşlarla çok güzel dostluklar ve anılar yaşadık.” demekte.

 

Bolu İl başkanı Ali Erçoşkun ise Kurşunlu’nun köklü ailelerinden birine mensup. Bolu’da bilgisayar firması sahibi olan Erçoşkun’da aynı şekilde yoğun çalışma temposundan vakit buldukça ailesine ait Kalekapu mahallesinde bulunan evlerine  gelerek memleket hasretini gideriyor.

 

Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin ise 1974 Orta ilçesinin Hüyük köyünde dünyaya gelmiş. Çankırı il merkezinde açtığı Şahinler Hukuk bürosunda avukatlık mesleğini icra ederek geçimini sağlıyor..

Komşu illerimiz Bolu ve Karabük’le beraber aynı partiye mensup üç teşkilat yöneticisinin bu ortak özelliği bölgesel iş birliğinin artırılması ve hükümet hizmetlerinin bölgeye daha fazla ve hızlı aktarılması noktasında yarar sağlayabilir. Yorum siz değerli okuyucunun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER