banner198

Uluslar arası toplantıda Çankırı tanıtımı

Avrupa Birliği Akdeniz Ülkeleri Yerel Yönetim İşbirliği projesi GEMM Toplantısı 27-29 Mayıs tarihlerinde İstanbulda gerçekleşti.

Uluslar arası toplantıda Çankırı tanıtımı
banner145

Avrupa Birliği Akdeniz Ülkeleri Yerel Yönetim İşbirliği projesi GEMM Toplantısı 27-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.

 

Çankırı Belediyesi’nin de ortağı olduğu ve Med-Pac programı çerçevesinde sürdürülen projeye toplamda 6 Akdeniz ülkesinden toplam 17 belediye ve STK ortak bulunuyor. İtalya’nın Sassuolo Kenti Belediyesinin liderliğinde sürdürülen proje Akdenize kıyısı olan ülkelerin yerel yönetimleri arasında işbirliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

 

İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Sassuolo Kenti yöneticilerinden Mr. Francesko Manunza ve Mrs. Rebecca Pavarini tarafından projenin ilerleyişi hakkında bilgiler verildi.

 

Projeye dahil üye belediyelerin birbirleri ile yada benzer özellik taşıyan diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerin belediyeleri ile eşleştirilmesi yönünde çeşitli görüşmeler yapıldı.

 

Çankırı Belediyesini temsilen Başkan Yardımcısı Tuncay Haskılıç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz’ün katıldığı toplantının ikinci gününde Çankırı Belediyesince hazırlanan tanıtım sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

Özellikle Tuz Mağarası, 10 Milyon yıl öncesine ait fosiller, Yaren Kültürü ve zengin yöresel mutfağı ile yakından ilgilenen katılımcılar toplantı sonunda bu konularla ilgili detaylı bilgiler aldılar.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Haskılıç, böylesine geniş katılımlı bir uluslar arası toplantının son derece yararlı geçtiğini belirterek “Biz bugüne kadar sadece Merkezi Finans İhale Birimince duyuruları yapılan Avrupa Birliği fonlarından haberdar oluyorduk. Halbuki Brüksel kaynaklı çok çeşitli ve daha büyük bütçeli fonların olduğunu gördük. Burada yaptığımız ikili görüşmeler sonucu Çankırı için düşündüğümüz birçok projeyi bu fonlardan karşılayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyemizin yapmış olduğu tanıtıma katılımcıların gösterdiği yoğun ilgi Çankırı’nın ne kadar önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER