banner198

ÜNİVERSİTE HOCALARINA ÖZEL YARAN GÖSTERİSİ

Çankırı Belediyesi ile Ahi Yaran Meclisi Derneğinin organizasyonu üniversite öğretim görevlilerine özel yaran sunumu gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE HOCALARINA ÖZEL YARAN GÖSTERİSİ
banner145

Çankırı Belediyesi ile Ahi Yaran Meclisi Derneği’nin organizasyonu ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve üniversite öğretim görevlilerine özel yaran sunumu gerçekleştirildi.

 

Belediye İş Merkezi’ndeki Yaran Evi’ndeki program Üniversite bünyesinde kurulan Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır’ın talebi üzerine düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile her bölümden öğretim üyeleri ile eşleri katıldı. Programa ayrıca Belediye Başkanı İrfan Dinç, Meclis Üyesi Rafet Alemdar, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç’ta katıldı. Büyük Başağa Bekir Salepçi ile Ahi Yaran Meclisi Dernek Başkanı ve Küçük Başağa Ahmet Absarılıoğlu ile yaren ağalar ev sahipliğini en iyi şekilde yaparken, yarenlerden Uğur Kütükçü tarafından konuklara uygulamalı bir şekilde yaran sunumu gerçekleştirildi.

 

Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır, yaran kültürünün Anadolu’da çok özel bir yeri olduğunu belirterek, bu kültürü yakından uygulamalı olarak görmekten ve tanımaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304