banner198

Üniversitenin ilk diploma töreni yapıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi mezuniyet töreni dün akşam Atatürk Stadında gerçekleştirildi.

Üniversitenin ilk diploma töreni yapıldı.
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi mezuniyet töreni dün akşam saat 20.00’de Atatürk Stadında gerçekleştirildi. Törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Meslek Yüksek Okulundan mezun olacak öğrencilerin yerlerini almasıyla tören başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Şemsettin Uzun, öğrencilerden Çankırı'yı unutmamalarını isteyerek, gittikleri yerlerde Çankırı'nın gönüllü elçileri olmalarını istedi.

Daha sonra kürsüye gelen Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversite çalışmaları hakkında bilgi vererek, ''Atatürk'ü yakanıza değil, kafanıza takın. Onun verdiği mücadele örnek bir mücadeledir. Ben hepinizin buradan birer Mustafa Kemal olarak mezun olduğunuzu düşünüyorum. Bahtınız açık olsun'' dedi.

Mezun olan öğrencilerin yemin töreninin ardından kep fırlatma törenine geçildi. Düzenlenen tören öğrenci topluluklarınca hazırlanan çeşitli halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER