banner198

Ünlü futbolculara Çankırılı ortak...

Hakan Şükür ve Bülnet Uygun kbaşladıkları iş ortaklığını Çankırılı bir işadamıyla devam ediyorlar.

Ünlü futbolculara Çankırılı ortak...
banner145

Aslında her şey eski milli futbolcular Galatasaraylı Hakan Şükür ile Fenerbahçeli Bülent Uygun’un CEPA Alışveriş Merkezi içinde fast food restoranı açmasıyla başladı.

29 Aralık’ta yapılan açılışla ortak olan iki futbolcu aradan 17 gün geçmişti ki yeni bir ortaklıkla gündeme geldiler. Bu haberin bizi ilgilendiren kısmı da burada başlıyor.

Çünkü iki ünlü futbolcunun ortağı Çankırılı bir STK başkanın oğlu.

Bu iki futbolcunun ortağı Çankırı gündeminin en ön sıralarında yerini her zaman koruyan UMAT Yönetim Kurulu başkanı ve Çankırı Ticaret Borsası başkanı Hüsnü Ünal’ın oğlundan bakası değil. Futbolcular aynı zamanda CEPA Alışveriş merkezi sahiplerinin damadı olan Alpay Ünal’la yeni bir iş ortaklığına başladıklarını duyurdular.

Karbon ticaretine giriyorlar…

Şükür ve Uygun, enerji yatırımları ile bilinen ALBE Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ile birlikte ortak şirket kurdu. HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat adlı şirket öncelikle hidroelektrik santrallere yatırım yapacak. Üçlü karbon ticareti ile de yakından ilgili. Konuyla ilgili Hakan Şükür şunları söyledi: "Futbol oynamayı bıraktıktan sonra bu zamana kadar elde ettiğim ekonomik birikimlerimi hangi alanda değerlendirebileceğim konusunu son birkaç yıldır araştırıyordum. Enerji sektörü dikkatimi çekti. Elektrik üretim tesislerine yönelik yatırım süreci uzun, sermaye yoğun ve meşakkatli. Öyle moda gözüyle bakıp, kolay para kazanmak için girilecek bir sektör değil. Ama yaptığınız işin sonunda ülke ekonomisine, milletimize sağladığı katkı diğer birçok sektörle karşılaştırılamayacak kadar büyük. Yani bu işin manevi boyutu da önemli" diye konuştu.

Şükür, "Bu sektörde yetkin ve deneyimli kişilerle çalışmanız da gerekiyor. Böyle bir ortaklık kurduk. Enerji sektöründe uzun vadeli olarak yer almayı ve ortak olduğum şirketle ülkemizin milli su kaynaklarını elektrik üretimine yönlendirmek istiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları önceliğimiz" dedi.

60 milyon $'lık yatırım

ALBE Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal yeni ortak şirketleri ile sürdürmekte oldukları enerji yatırımlarına ivme kazandıracaklarını söyledi. Ünal, "Trabzon, Düzce ve Kastamonu'da 5 tane hidroelektrik santral yatırımımız sürüyor. İki yıl içinde tamamlayacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde sektöre 60 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olacağız. Toplamda 150 megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var." Alpay Ünal yatırımların ardından karbon alım satımı konusu ile de çok yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

Çankırı'ya yatırma davet ediyoruz!

Diliyoruz bu ortaklık her defasında sanayicileri Çankırı’ya yatırım yapmaya davet eden Çankırı Ticaret Borsası başkanı Hüsnü Ünal tarafından dikkate alınır ve Çankırı’da ticari hiçbir faaliyette bulunmadığı eleştirilerine maruz kalan Hüsnü Ünal tarafından bazı yatırımların Çankırı topraklarında yapılması sağlanarak tartışmada son bulmuş olur.

Çankırı Postası olarak yeni başlayan bu ortaklığa başarılar diliyor ve kendilerini Çankırı'ya yatırım yapmaya davet ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER