banner198

Vali ziyaretinde tokalaşamama krizi çıktı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın Kurşunlu incelemeleri Belediye Başkanı İbrahim Doğu ve İl Sağlık Müdürü arasında yaşanan toklaşamama krizi ile başladı.

Vali ziyaretinde tokalaşamama krizi çıktı
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın Kurşunlu incelemeleri Belediye Başkanı İbrahim Doğu ve İl Sağlık Müdürü arasında yaşanan toklaşamama krizi ile başladı.

 

Vali Özcan’dan önce Kurşunlu’ya gelen bürokratlar arasında yer alan İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, karşılama heyetinde yer alanlarla tek tek toklaşırken Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun önüne geldiğinde elini sıkmadan geçti.

 

İl Sağlık Müdürü Karakoç’un bu tavrı karşısında sinirlenen Kurşunlu Belediye İbrahim Doğu, Karakoç’u Vali Özcan’a şikayet etti.

 

 

Vali Vahdettin Özcan’ın Kurşunlu Belediyesini ziyaretinde konuyu dile getiren İbrahim Doğu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç’un Kaymakamlık önünde ki karşılama sırasında elini sıkmayarak kendisini atladığını söyledi. Doğu, "Bu durumu özelinize sunuyorum.Sayın valim” diyerek şikayetini dile getirdi.

 

Odada kısa süreli soğuk bir rüzgar esmesine sebep olan bu diyalog sonrasında İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, konuyu Vali Özcan’a özel olarak aktaracağını ifade ederek kendisini savundu.

                                                                                       

Vali Vahdettin Özcan’da, “Şahsi meseleleriniz işinize neden karıştırıyorsunuz” diyerek yaşanan duruma tepkisini gösterdi.

 

-Tokalaşamayan ilk okul talebesi değil, etkili ve yetkililer!

 

Öte yandan Vahdettin Özcan'ın Kurşunlu gezisinde ortaya çıkan tokalaşamama, bir diğer tabiriyle el sıkmama mevuzusu hiçte hoş değil.

 

Başkan Doğu tarafından Vali beyin özeline sunulan ve meselenin altında nelerin yattığının Mehmet Karakoç tarafından Vahdettin Özcan'a özel olarak anlatılacağı sorunun tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz.

 

Ancak, Karakoç'un bunu resmi bir görev dolayısıyla yapılan ziyaret  sırasında ortaya koyması hiç yakışık almadı.

 

Sonuçta bir kurumun tepesinde ki isim bir makamı temsil etmektedir. Ve o makamın adam kayırma gibi bir lüksü olamaz. Hele hele seçilmiş bir belediye başkanın ev sahibi olduğu bir ortamda 'ben senin elini sıkmıyorum' deme lüksüne sahip değildir.. 

 

Aynı şekilde Başkan İbrahim Doğu'da ev sahibi olarak elini uzatmamış olsaydı aynı tepkim onada olacaktı.

 

Lütfen beyler!..

 

İlkokul talebesi değilsiniz. Devlet yönetmek cidiyet ister.

 

Haber -Yorum: Ercan Şeker

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER